Stijging aantal WW-uitkeringen in Doesburg het laagst

Het aantal WW-uitkeringen is Doesburg is het afgelopen jaar een stuk minder gestegen dan het landelijke gemiddelde. In Doesburg nam het aantal WW-uitkeringen in de periode van september 2011 tot september 2012 met 11 procent toe. Landelijk was dit 21 procent. In de regio scoort Doesburg met afstand het laagste, en dus beste, percentage ten opzichte van andere gemeenten.


Dat blijkt uit cijfers van UWV, overhandigd aan DoesburgDirect.nl. Doesburg heeft totaal 229 WW-gerechtigden, verdeeld over 119 mannen en 110 vrouwen. Dat zijn er 22 meer in vergelijking met een jaar geleden. In de periode tussen juni 2012 en september 2012 nam het aantal zelfs af met veertien.


Wanneer gekeken wordt naar leeftijdscategorie dan staat de teller op zes WW-uitkeringen voor mensen tussen de 15 en 25 jaar. Tussen 25 en 35 bedraagt dit aantal 27 en tussen 35 en 45 jaar 62. In de categorie 45-55 jaar telt Doesburg 71 WW-uitkeringen en tussen 55 en 65 jaar 63.


Wanneer gekeken wordt naar de duur van de WW-rechten dat valt exact 100 mensen in de categorie minder dan 6 maanden. In de categorie 6-12 maanden is het aantal 60. In 12-24 maanden 42. 24-36 Maanden 15. En meer dan 36 maanden twee.


Grofweg genomen doet Doesburg het met een stijging van 11 procent meer WW-gerechtigden aanzienlijk beter dan andere gemeenten in de Achterhoek. Zo is in de gemeente Bronckhorst omhoog geschoten met 27 procent en noteer Doetinchem 30 procent meer WW-gevallen. In de gemeente Rheden nam het aantal toe met 26 procent en in de gemeente Zevenaar met 24 procent. De absolute nummer 1 is de gemeente Berkelland met een toename van 46 procent het afgelopen jaar.

3 reacties

 1. FNVLokaal Doesburg

  FNV is tegen kortere WW-uitkering.
  De WW-uitkering mag niet worden bekort tot een jaar.
  Werkzoekende zal zo sneller in de bijstand kunnen belanden.

 2. Kees van Immerzeel

  Het aantal WW-gerechtigden moet je niet verwarren met het aantal werklozen. In het UWV rapport ‘Basisset Regionale Arbeidsmarktinformatie’ (stand september 2012) zijn voor de Arbeidsmarktregio Achterhoek cijfers opgenomen van ‘niet-werkende werkzoekenden’. Ik vertaal dat maar even met ‘werklozen’. In de tabel op pagina 15 lees ik het aantal werklozen in Doesburg 429. Dat is met 8.1% verreweg het hoogste werkloosheidspercentage in deze regio. En het is met 13.8% gestegen ten opzichte van vorig jaar. Dat is inderdaad, -vergeleken met de regio-, een beperkte stijging. Maar niet het laagst: in de Gemeente Oude IJsselstreek is het stijgingspercentage 8.5%. Ik zou deze gegevens als volgt interpreteren: de gemeenten binnen de Achterhoek zijn hard op weg naar het hoge Doesburgse werkloosheidspercentage.

  link: https://www.werk.nl/pucs/groups/public/documents/document/ptl1713780.pdf

 3. Rob Gossink

  Over de WW gesproken: ik lees net dat uit het concept regeerakkoord bekend is geworden dat de WW uitkering bekort wordt tot maximaal 1 jaar. Heeft de PvdA als toekostig regeringspartij een behoorlijke veer gelaten richting de VVD. Dit zal waarschijnlijk wel als een bom inslaan bij de PvdA achterban.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑