Stilte Leren van Helmi de Vaan komt met een cursus mandala maken. Het maken van een mandala wordt gezien als een creatieve vorm van meditatie. De activiteit wordt gehouden in de stilteruimte in Doesburg.

 

Mandala is het Sanskriet voor “cirkel”. ‘De cirkel is een van de oudste symbolen die de mens kent, een symbool voor zowel het “niets” als voor het “al”. De cirkel is het symbool voor de hemel en voor de zon. De cirkel symboliseert het allesomvattende waarin de mens zichzelf vindt en verliest. Ieder mens kent de cirkel omdat deze betrekking heeft op het “al”, het begin en het einde der dingen’, aldus De Vaan.

 

Deze activiteit wordt gehouden in de stilteruimte in Doesburg. Er is plaats voor maximaal zes deelnemers. Alle benodigde materialen zijn aanwezig.

 

Op de dinsdagen 19 en 26 maart en 9 en 16 april is er de mogelijkheid om je vier ochtenden volledig te wijden aan het maken van een mandala. Op de dinsdagen 21 en 28 mei en 4 en 11 juni kan dit opnieuw. In juli, augustus en november wordt dezelfde mogelijkheid geboden op telkens twee hele dinsdagen.

Mandala