Subsidieaanvragen bepalend voor doorgaan plannen Arsenaal

Het worden spannende weken voor de plannenmakers van het Arsenaal in Doesburg. Tussen nu en drie weken krijgen ondernemers Mano Dijkman en Tonny van Stiphout te horen of de twee subsidieaanvragen worden gehonoreerd. Mocht een aanvraag niet akkoord worden bevonden, dan gaat er een streep door het ambitieuze plan met het Arsenaal.

 

Dat laat Mano Dijkman weten. Het gaat volgens Dijkman om subsidies van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en de Provincie Gelderland. ‘In de eerste week van december zit burgemeester Luesink met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed om de tafel. Dat wordt een heel belangrijk moment. De Provincie geeft uiterlijk 15 december uitsluitsel over de subsidieaanvraag’, aldus Dijkman.

 

Dijkman schat de kans op fiftyfifty. ‘Vorige maand lagen de kansen nog op 90 procent dat de aanvragen groen licht zouden krijgen. Maar nu schat ik het op 50 procent in. Het is erop of eronder. Als een van de aanvragen niet doorgaat, dan gaat het hele plan niet door’.

 

De subsidies zijn om het pand af te restaureren. Wanneer de subsidieaanvragen wel worden gehonoreerd, dan mikken Dijkman en Van Stiphout op 19 september als officiële openingsdag. Op die dag starten de festiviteiten van Doesburg 777, die een jaar lang activiteiten in Doesburg houdt vanwege de 777ste verjaardag van de stad.

 

In mei dit jaar lieten Dijkman en Van Stiphout weten grote plannen te hebben met het al jaren leegstaande Arsenaal. Zo willen ze het een multifunctionele bestemming geven met onder andere ruimte voor een eetgelegenheid, overnachtinglocatie, kantoorruimte, biologische winkel, een filmhuis en zelfs een bierbrouwerij.

 

4 reacties

 1. Wil Verlaan

  fingers crossed!!!!!

 2. henk beijen

  Moet lukken, want men kan alleen iets bereiken met zaken waarin men gelooft.

 3. Appie van der Beek

  Succes mannen, dit moet gewoon lukken. Mooie plannen in een fantastich historisch pand dat gewoon niet leeg mag staan.

 4. madeleine Corbey

  Als dit niet doorgaat, dan moet iedereen zich toch eens flink achter de oren krabben. Het zou toch eeuwig zonde zijn. Zo’n mooi plan moet toch echt gerealiseerd kunnen worden. Want, wat gaat er anders met dat prachtige pand gebeuren……
  Er is al veel geld in gestoken, maar nu moet het nog af. Het kan Doesburg een flinke boost geven en dat kan het naar mijn mening wel gebruiken, gezien de lege winkelpanden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑