De waterpolocompetitie is voor het jongste jeugdteam van DWV Doesburg uiterst succesvol verlopen. In de leeftijdscategorie tot 13 jaar wisten zij dit seizoen alle 16 wedstrijden winnend af te sluiten. Hierin werd er lustig op los gescoord, er vielen maar liefst 183 doelpunten. 2 wedstrijden voor het einde van de competitie kon “de vlag al in de top” en was het team, onder bezielende leiding van Arno Koenders en André Vreman, niet meer te achterhalen voor de concurrentie.

 

Afgelopen weekend toog het kampioensteam ten strijde naar Zutphen, in een poging om het kampioenschap in de Regio 2 binnen te slepen. Als ongeslagen kampioen bonden zij in het Graaf Ottobad de strijd aan met andere kampioenen uit de overige competities als De Breuly uit Zevenaar, Octopus uit Wapenveld en De Hof uit Markelo.

 

De 1e wedstrijd tegen de Octopus ging helaas nipt verloren. Na een 4-4 eindstand, moesten strafworpen de beslissing brengen. Hierin trok Octopus aan het langste eind, mede omdat hun keeper alle strafworpen wist te keren.

 

In de “troostfinale” haalde de Doesburgse jeugd nog eenmaal alles uit de kast. Omdat De Breuly uit Zevenaar de De Hof uit Markelo met 10-1 versloeg, zou de strijd om de 3e plaats gaan tegen De Hof. Zij mochten de score openen, maar daarna plaatste DWV een demarrage waar De Hof geen antwoord op had. Uiteindelijk stond er een eindstand op het scorebord van 4-8, de 3e plaats was meer dan verdiend.

 

Nadat beide coaches te water waren gegaan, werd de finale tussen de Octopus en De Breuly bekeken. Ook hier ontspon zich een nek-aan-nek race waarbij beide ploegen elkaar geen duimbreed toegaven. Het was uiteindelijk de ploeg uit Zevenaar, De Breuly, welke met 5-4 de strijd in hun voordeel wist te beslissen.

 

Alle deelnemers aan dit kampioenschap, inclusief hun coaches, ontvingen uit handen van de Regiovoorzitter, Mark Donatz, een herinneringsmedaille als aandenken aan dit schitterende evenement.

DWV jeugd