Talentvolle kok Het Arsenaal 1309 geeft kookworkshops

Grand-café Het Arsenaal 1309 gaat starten met het geven van kookworkshops. De workshops staan onder leiding van chef-kok en SVH Leermeester Björn de Waal, en krijgen een veelal praktische insteek.

Zo worden tijdens de workshops snijtechnieken, warenkennis en voedingsleer over groenten, vlees, vis en fermentatie gegeven. Daarnaast worden recepten uitgelegd en uitgewerkt. Ook is er aandacht voor het kiezen van de juiste wijn of het juiste glas bier bij een recept.

De workshop bestaat uit 4 lessen van 3 uur per les. Deelnemers krijgen een amuse bij binnenkomst en kunnen onbeperkt koffie en thee drinken. Daarnaast is er gedurende de les tweemaal een drankje naar keuze en krijgen deelnemers 10 procent korting op de vervolgcursus voor gevorderden.

De workshop begint maandag 22 juni en wordt vervolgd op 29 juni, 6 juli en 13 juli. Deelnemers kunnen kiezen om de workshops ’s middags van 13.00 tot 16.00 uur te volgen, of ’s avonds van 19.00 tot 22.00 uur. De kosten voor het hele pakket bedragen 275 euro. Aanmelden kan via info@hetarsenaal1309.nl.

Chef-kok Björn de Waal is SVH Leermeester en heeft ondanks zijn jonge leeftijd al een imposante CV. Zo werkte hij onder andere voor Bolenius in Amsterdam, Da Vinci in Maasbracht en Bord’Eau in Amsterdam, allemaal restaurants met een Michelinster. Daarnaast volgde Björn de Sterklas. Dat is een speciale opleiding voor grote kooktalenten. Vanwege de verhuizing van zijn ouders naar Angerlo is Björn in de keuken van Het Arsenaal beland.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, en Etos Doesburg

3 reacties

 1. J. Tromp

  Misschien een idee om eerst de kok(s) van het Arsenaal zelf deze workshop te laten volgen.

 2. Ilke morssinkhof

  Laten we lief zijn voor elkaar

 3. Mano Dijkman

  Beste heer Tromp,
  Wees eens sportief en kom eens echt een keer eten en beoordeel ons dan. Kortom, laat zien dat u niet alleen gefrustreerd kunt handelen maar ook eerlijk. Het eerste drankje is van het huis. Maak u dan wel kenbaar met uw echte naam, en niet met uw fictieve, zoals hierboven en in andere recensies. Graag tot binnenkort, beginnen we gewoon met een schone lei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑