Op zondagmiddag 18 september om 15.00 uur zal het poëzieprogramma Talking Heads, dat vorig jaar zoveel succes had, opnieuw gestalte krijgen in het Arsenaal van Doesburg.

Opnieuw zullen vensters van het Arsenaal zich openen. Opnieuw zullen dichters hun hoofd naar buiten steken en zullen dichtregels neerdalen op de hoofden van poëzieminnaars die beneden in de tuin zitten te luisteren. Naar wie?

Naar Charlotte van den Broeck, nieuw Vlaams talent, die de avond tevoren op het podium in Vredenburg staat, in de Nacht van de Poëzie, evenals het jaar daarvoor. In januari 2016 won zij de Herman de Coninck Debuutprijs. Met haar ronde, golvende taal kan zij harde waarheden zeggen die je niettemin als muziek in de oren klinken.

Ook naar Gerda Blees; zij stond in de finale van de NK Poetry Slam 2016. Haar taal is direct en eenvoudig en raakt daardoor diep. Zij was docente en tutor aan het dept. van Taal, Literatuur en Communicatie van de Universiteit van Utrecht, maar richt zich nu op de poëzie.

En naar Saskia van Leendert, zij woont en werkt in Nijmegen als dichteres en therapeute. Van haar verschenen twee bundels ‘Hoe zij mij leest’ en onlangs ‘Een doodgewone donderdag’. Regelmatig treedt zij op bij evenementen en organiseert zij schrijfworkshops. Tussen de regels door speelt Bas van Dillen op zijn saxofoon.

De toegang is gratis. Bij slecht weer speelt het programma zich binnen af. De organisatie van Talking Heads is in handen van DichterbijdeIJssel

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.