Gasthuis du Soleil in de Gasthuisstraat in Doesburg is een wijnclub gestart. Het gaat om de Terras Vitis Wijnclub Doesburg. Terra Vitis is een Franse federatie van boeren die uitsluitend ecologische wijnen van hoge kwaliteit maken. Op zondag 21 november zal de wijnclub om 15.00 uur officieel van start gaan en iedereen kan gratis lid worden.


Sinds april 2009 schenkt Gasthuis du Soleil uitsluitend wijnen van Terra Vitis. De keuze voor de ecologische Terra Vitis wijnen was volgens Gasthuis du Soleil een logische omdat het om een eerlijk product van topkwaliteit gaat, afkomstig uit een duurzaam productieproces.


Terra Vitis is een Franse federatie van boeren, wijnhandelaren en autoriteiten op het gebied van landbouw en milieu. Het heeft als doel gezonde en kwalitatief hoogwaardige druiven te bevorderen, de diversiteit van fauna te behouden en chemische behandelingen tot een minimum te beperken.


Voordat de wijnboeren de naam Terra Vitis op een etiket mogen vermelden moeten ze voldoen aan strenge eisen. Zo zijn de factoren mens, bodem, plant, landschap en flora en fauna van belangrijk.


De eerste Terra Vitis Wijnclub werd dit jaar in juni gestart in het Rotterdamse vijfsterrenhotel The Manhattan. Op zondag 21 november is het de beurt aan Doesburg. Dan start om 15.00 uur de Terra Vitis Wijnclub Doesburg. Tot 17.00 uur vindt er op de sfeervolle zolder van Gasthuis du Soleil een gratis inloopproeverij.


Iedereen kan lid worden van Terra Vitis Wijnclub Doesburg. Via een periodieke nieuwsbrief worden leden op de hoogte gehouden van alle landelijke evenementen, nieuwe wijnen en wetenswaardigheden. Elke maand vindt in Gasthuis du Soleil een proeverij of andere leuke activiteit plaats, vaak in combinatie met bijpassende gerechten uit de keuken.