Acteur Joris Lehr van Theatergroep Dolle Maandag laat op zaterdag 6 december op inventieve manier de twee gezichten zien van William Shakespeare: hilarische ontwikkelingen in Een Midzomernachtsdroom en genadeloze intriges in Othello. Culturele vereniging het Badhuis presenteert deze voorstelling in de Gasthuiskerk, Gasthuisstraat 41 in Doesburg.

 

De voorstelling begint om 20.00 uur. De entree is €15,00 en kaarten zijn verkrijgbaar bij de Doesburgse VVV, of voor aanvang van het programma in de Gasthuiskerk.

 

De beroemdste toneelschrijver aller tijden was William Shakespeare. Komedies en tragedies wisselen elkaar af in universele en tijdloze toneelwerken. Joris Lehr laat in één avond het beste van beide gezichten zien.

 

Hij gaat de grote uitdaging aan om de tragische neergang van Othello, de geraffineerde intriges van Jago en de verscheurende verbijstering van Desdemona te laten zien door de ogen van één personage; Cassio de luitenant van Othello. In de vertolking van Een Midzomernachtsdroom krijgen de toeschouwers een nieuwe en verfrissende bewerking te zien van Shakespeare’s geliefde komedie.

 

Idee en spel zijn van Joris Lehr. Hij werkte in Italië, Frankrijk, België en Nederland en kan buigen op 25 jaar theater ervaring. De bewerking en regie zijn van George Isherwood, die jarenlang met zijn theaterhit ‘Shakespeare’s greatest hits’ door Europa trok. Niet zomaar iets dus. “Een slimme bewerking die je direct naar de essentie voert. En prachtig spel, erg goed!” aldus Dario Fo, meesterverteller en Nobelprijswinnaar, in zijn commentaar op deze voorstelling.