In het filmhuis van Doesburg wordt op zaterdag 11 april om 14.00 uur de kindertheatervoorstelling ‘de Reismuis, een avontuurlijke zoektocht’ gespeeld. De theatervoorstelling is voor kinderen vanaf 4 jaar en duurt 45 minuten. De voorstelling vindt plaats in Het Arsenaal, Kloosterstraat 15, in Doesburg. De toegangsprijs is 7 euro.

 

De muis Dingeman reist met vrouw Souris en kinderen de wereld rond, in hun gezellige nestje achter het nummerbord van een toeristenbus. Ze zijn heel gelukkig. Tot hij, door stom toeval, in Dover de boot mist en zijn familie in de mist ziet wegvaren. Hij roept nog: ‘Kom terug!’ en ‘Ik hou van jullie!’ Maar de boot is al te ver… Gelukkig krijgt hij hulp van papegaaiduiker Alky, van de Antilliaanse Jan-van-gent Wesley, van Fátima, een kameel uit Marokko, van de Turkse ezel Gelan en van nog vele andere bijzondere en vaak onverstaanbare dieren.

 

Reismuis wordt verzorgd door het Drents jeugdtheater. Het is een vervolg op de succesvolle voorstelling Huismuis en gaat over vreemde talen, andere culturen en grappige gewoontes. Spel en poppen worden verzorgd door Annemiek Funneman en de muziek en zang (gitaar, fluit, viool en contra bas) wordt uitgevoerd door Marjet Spook.

reismuis