VIT-hulp bij mantelzorg houdt voor mantelzorgers uit de gemeente Doesburg een themamiddag over beter slapen. De bijeenkomst vindt plaats in De Linie in Doesburg op 10 februari van 13.45 tot 15.30 uur.

 

Als u voor een zieke, dementerende of gehandicapte in uw directe omgeving zorgt, bent u mantelzorger. Meestal gaat het om zorg voor een familielid, zoals partner, ouder, kind, broer of zus maar het kan ook gaan om zorg voor iemand uit uw vriendenkring of uit uw buurt.

 

Na een hele dag zorgen is het belangrijk dat lichaam en geest zich tijdens de nachtrust kunnen herstellen. Het lijkt zo normaal: je gaat naar bed, valt langzaam weg in een diepe slaap en je wordt de volgende dag uitgerust wakker. Heerlijk, je kunt de dag fris tegemoet! Maar niet iedereen slaapt even goed. Piekeren, spanning en stress kunnen slaapproblemen veroorzaken, waardoor iemand zich overdag moe of somber voelt.

 

Deze middag geeft een medewerker van GGNet u meer inzicht in uw slaappatroon en geeft adviezen die uw slaap kunnen verbeteren. Daarnaast is er gelegenheid om lotgenoten te ontmoeten en ervaringen of informatie uit te wisselen en aan het einde van de bijeenkomst is er de mogelijkheid om persoonlijk iets met de mantelzorgconsulent te bespreken. De bijeenkomst is gratis toegankelijk en wordt gehouden van 13.45 tot 15.30 uur (de zaal is geopend vanaf 13.30 / gelegenheid tot napraten kan van 15.30 uur tot 16.00 uur).

 

Opgave is wel gewenst, dit kan tot 3 februari door te bellen naar VIT-hulp bij mantelzorg (0544) 82 00 00 of te mailen naar info@vithulpbijmantelzorg.nl. De bijeenkomst wordt gehouden in de kantine van De Linie (1ste verdieping), De Linie 4, 6982 AZ Doesburg en is een initiatief van VIT-hulp bij mantelzorg.