Op woensdag 23 maart ontvangt Gasthuiskerk Doesburg twee schrijvers van nationale allure, met een lokale achtergrond: schrijver en columnist Tineke Beishuizen uit Doesburg interviewt schrijver Jan Siebelink uit Velp.

Tineke Beishuizen werd als columniste bekend onder haar pseudoniem Anne-Wil en als schrijver van trillers. Jan Siebelink publiceert sinds 1976 boeken en kreeg in 2005 de AKO-literatuurprijs voor zijn boek Knielen op een bed violen.

Beishuizen interviewt Jan Siebelink over diens nieuwe boek Margje, het vervolg op Knielen op een bed violen. Siebelink beantwoordt ook vragen uit het publiek.

De nieuwe roman van Siebelink handelt over Margje, de vrouw van Hans Sievez, de bloemenkweker uit Knielen op een bed violen. Ruben Sievez, de zoon uit Knielen op een bed violen, is in Margje een oudere man die gedurende een lange oudejaarsnacht terugkijkt op zijn leven, al dwalend door de leegstaande villa van zijn oom Anton.

Er is ook aandacht voor de film Knielen op een bed violen. Voor die opnamen koos regisseur Ben Sombogaart locaties in Doesburg, dat perfect de sfeer ademt van de tijd waarin het boek zich afspeelt. Jan Siebelink was als schrijver betrokken bij het maken van de film.

Het interview begint om 20.00 uur. Een toegangskaart kost 13 euro per persoon en kan worden besteld via www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgSlaapspecialist Ralph KlaassenLa Boucherie en Stadshotel Doesburg.

Foto: Theo Maas