Doesburg krijgt in mei een opvallend evenement. Tijdens de start van de Giro d’Italia in Gelderland vindt in Doesburg een eigen wielerronde plaats. Het gaat om een jeugdwedstrijd in het centrum van de stad.

In mei organiseert Doesburg Beweegt de Sjors Dikke Banden Race. Alle kinderen tussen de 8 en 12 jaar wonend in Doesburg mogen meedoen. De wedstrijd vindt plaats op zaterdag 7 mei en start om 13.00 uur op de Voormarkt in Doesburg.

De Giro d’Italia is 6, 7 en 8 mei in Gelderland. De ronde van Italië is één van de grotere wielerrondes naast de ronde van Spanje en natuurlijk de ronde van Frankrijk. De start is dit jaar in Gelderland en er zullen 3 etappes in Gelderland gereden worden.

Tijdens de laatste etappe op 8 mei komen de wielrenners langs Doesburg. Doesburg Beweegt wil jullie ook de kans geven om net als een professionele wielrenner een wedstrijd te rijden. Daarom organiseren wij de Sjors Dikke Banden Race.

De Sjors Dikke Banden Race is een fietswedstrijd voor jongens en meisjes tussen de 8 en 12 jaar. Op een officieel parcours fietsen kinderen in verschillende leeftijdscategorieën een aantal rondjes tegen leeftijdsgenoten. Doesburg Beweegt wil hen zo op speelse wijze kennis laten maken met de wielersport.

Kinderen mogen op alle fietsen deelnemen, behalve met een racefiets. De fiets moet dus ‘dikke banden’ (minimaal 28mm) hebben. Het dragen van een helm is verplicht. Kinderen die geen helm hebben, kunnen er één vragen bij de inschrijftafel.

Iedereen die meedoet krijgt een officieel Sjors Dikke Banden Race T-shirt. Per race worden de nummers 1, 2 en 3 gehuldigd. 

Training

Op donderdag 31 maart, 7 en 14 april organiseert Doesburg Beweegt in samenwerking met schaatskampioen Renske Winters drie Sjors Sportief kennismakingsactiviteiten Wielrennen. Geef je snel op voor deze 3 trainingen via www.sjorssportief.nl.

Inschrijven Sjors Dikke Banden Race

Ga naar www.sjorssportief.nl en klik op de button van de Dikke Banden Race. Hier vind je extra informatie en kun je jezelf inschrijven.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgSlaapspecialist Ralph KlaassenLa Boucherie en Stadshotel Doesburg.