Twee bekende musici, Lisa Jacobs op viool en Ksenia Kouzmenko op piano, treden op bij Podium Acanthus in Doesburg. Het concert vindt plaats op vrijdag 12 december en begint om 20.00 uur. Het programma bestaat uit werken van beroemde violisten die ook beroemd werden met hun composities.

 

Stervioliste Lisa Jacobs begon op 6-jarige leeftijd met vioolspelen. Al twee jaar later werd zij toegelaten tot het Utrechts Conservatorium, waar ze studeerde bij Joyce Tan. Lisa debuteerde op 17 jarige leeftijd bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Ze studeerde verder bij Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam en kreeg voor zowel haar Bachelor als haar Master de onderscheiding cum laude.

 

Zij volgde masterclasses bij diverse violisten, onder wie Herman Krebbers en Maxim Vengerov. Sindsdien treedt zij veelvuldig op als solist bij gerenommeerde orkesten en in kamermuziekverband, in binnen- en buitenland. Ze heeft diverse (inter)nationale concoursen gewonnen. In 2008 won zij de publieksprijs van het Grachtenfestival in Amsterdam.

 

Ksenia Kouzmenko (Minsk, Wit-Rusland) is de dochter van een pianistenechtpaar. Ze is cum laude afgestudeerd aan de Nationale Muziekakademie van Wit-Rusland. Daarna studeerde ze bij Naum Grubert in Den Haag. Ze volgde vele masterclasses. In 1997 werd ze uitgenodigd om als fellowstudent deel te nemen aan het Zomerfestival in Tanglewood (V.S.). Ksenia won vele prijzen op concoursen, trad solistisch op met diverse orkesten, concerteerde in veel landen. Ze maakte opnames voor verscheidene radio- en tv-zenders en begeleidt bekende musici. Sinds 1999 geeft ze les aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

 

Programma 12 december 2014:

 

* Giuseppe Tartini/bew. Kreisler            – Sonate in g “Duivelstriller”
* Niccolò Paganini                                      – Cantabile
* Eugène Ysaÿe                                            – Les Neiges d’Antan! op.23
* Pietro Locatelli/bew. Ysaÿe                    – Sonate in f “Le Tombeau”
* Fritz Kreisler                                              – Liebesleid

– Schön Rosmarin
* Henryk Wieniawski                                    – Polonaise de Concert in D, op.4

 

Toegang is 15 euro per persoon (CJP en jeugd t/m 15 jaar 7,50 euro) inclusief consumpties in de pauze en na afloop van het concert. Reserveringen bij:  Podium Acanthus; Koepoortstraat 20; 6981 AS Doesburg. Telefoon: 0313-484176

photo-364