Tweede boot voor Vikingoutdoor uit Doesburg

Vikingoutdoor uit Doesburg heeft een tweede boot aangeschaft om de wateractiviteiten op de Oude IJssel uit te breiden. Was de eerste voormalige reddingssloep al een succes, laat eigenaar Peter Taai van Viking Adventure Sports, nu is er een tweede tendersloep aangeschaft die oorspronkelijk voor 45 personen bestemd was.


De tender sloep komt uit Italië waar hij aan een cruiseschip gehangen heeft en mensen naar de wal bracht als het schip niet kon aanleggen. Hij gaat varen op de Oude IJssel. Tot aan de schoolvakanties gaat hij doordeweeks varen voor het Waterschap Rijn en IJssel die met kinderen van groep 8 het leven op en om de Oude IJssel gaan bekijken.


In de weekenden gaat de boot varen vanuit Doetinchem naar de cultuurfabriek “de Dru” in Ulft. ‘Samen met de Gemeente Oude IJsselstreek gaan wij betaalbare arrangementen maken om de Oude IJssel te promoten. Het is immers ook een schitterende rivier om over te varen’, aldus Taai.


Vikingoutdoor begint eerst met arrangementen van Doetinchem naar de Dru Fabriek. De aangeschafte boot zal daar vanaf 14  mei tot oktober elk weekend gaan varen. In de toekomst zal het ook mogelijk zijn om van Doesburg naar Ulft te varen waarbij er in Doetinchem overgestapt kan worden van de Viking 1 naar de Viking 2. Vikingoutdoor zoekt nog schippers met een klein vaarbewijs die met name in het weekend kunnen varen.


1 reactie

 1. esther kemperman

  Op zondag 9 oktober hebben wij een soort familiedag. (10 personen tussen 1 en 87 jaar)

  Het lijkt me leuk om een tochtje te maken over de oude ijssel.

  Vanwege het middagdutje van de jongste kan dat vanaf ongeveer 15.30

  Van Terborg naar Doetinchem of van Ulft naar Doetinchem en terug lijkt me een mooie tocht. onderweg een drankje en evt een hapje is ook een optie

  Ik heb begrepen dat jullie ook een boot hebben die, bij slecht weer, overdekt kan worden.

  Kunt u me z.s.m. laten weten of het op zondag 9 oktober mogelijk is om met een evt overdekte boot te varen en wat de mogelijkheden en kosten zijn.

  Vriendelijke groet,

  Esther Kemperman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑