De binnenstad van Doesburg staat zaterdag 12 juni volledig in het teken van de middeleeuwen. Dan vindt namelijk voor de tweede de Doesburgse Hanzefeesten plaats.


De Doesburgse Hanzefeesten barst van de interactieve activiteiten. Er zijn oude ambachten die hun ambachtelijke kunsten vertonen, maar er zijn ook Hanzespelen te beoefenen en Living Statues te bewonderen.


De Doesburgse Ondernemers Vereniging (DOV) meldt dat op basis van het succes van vorig jaar er dit jaar gepoogd wordt alle ondernemers erbij te betrekken. Dit in de vorm van workshops. Doesburgse middenstanders kunnen zelf met ideeen komen voor een activiteit.


Omdat niet iedere onderneming zich leent voor het geven van een workshop, zijn er ook andere manieren om een middeleeuws tintje te geven door Doesburgse ondernemers. Ondernemers kunnen zich bijvoorbeeld ook opgeven voor het naspelen van een oude pottenbakker, een broodbaker of een schoenmaker op de ouderwetse manier.


De Doesburgse Hanzefeesten vindt op zaterdag 12 juni plaats van 10.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis. Vorig jaar werd het evenement voor het eerst gehouden. Meer informatie is te vinden op www.doesburgsehanzefeesten.nl.


Foto: www.doesburgsehanzefeesten.nl