Unieke snoepwalsen gevonden en geschonken aan LekkerszenZo

LekkerszenZo meldt een bijzondere aanwinst. De snoepwinkel is in het bezit gekomen van meerdere oude snoepwalsen en bijbehorende rollen. Eigenaresse Hanneke Hoed spreekt van een ‘unieke vondst en puur toeval’, en gaat de authentieke snoepwalsen als museumstukken een plaatsje geven in de nieuwe winkel in Doesburg.

 

Binnenkort verhuist LekkerszenZo naar een groter pand in de Kerkstraat. Momenteel wordt het pand, waar vroeger de apotheek zat, verbouwd. ‘We gaan met de verbouwing rekening houden met de vondsten’, aldus Hoed.

 

Recent werd ze op straat aangesproken door twee heren. ‘Die hadden op internet naar onze adresgegevens gezocht en spraken ons aan. Ze lieten weten dat ze tijdens de verbouwing van hun huis in Vorden tegen oude snoepwalsen waren aangelopen. Een van de twee was vroeger suikerbakker geweest in Amsterdam’, aldus Hoed.

 

De snoepwalsen hebben meer dan 30 jaar onaangeraakt en opgeborgen op de deel in het huis gelegen. Hoed: ‘Na de vondst zijn ze eerst bij de oudijzerboer geweest, maar die gaf er, gelukkig maar, te weinig voor. Toen zijn ze ons gaan zoeken, omdat ze gehoord hadden van onze suikerbakkerij in Doesburg’.

 

Naast 6 authentieke snoepwalsen krijgt LekkerszenZo ook nog de beschikking over 70 rollen en een receptenboek van vroeger. De rollen liggen nog in Medemblik en komen binnenkort naar Doesburg. Na het schoonmaken en repareren bekijkt suikerbakker Wilfred Hoed of de walsen gebruikt worden, of dat ze als museumstuk in de nieuwe winkel worden geplaatst. De eerste inschatting is dat nog zeker 2 snoepwalsen gebruikt kunnen worden.

 

‘Straks kunnen bezoekers van Doesburg van het mosterdmuseum zo door naar onze suikerbakkerijmuseum. We zijn enorm blij met deze oude snoepwalsen en kunnen zo het ambacht van suikerbakker weer nieuw leven in blazen. Binnenkort gaat www.suikerbakkerijdoesburg.nl online en kunnen mensen meer lezen over deze heel bijzondere vondst’, aldus Hanneke Hoed.

IMG_2069

 

2 reacties

  1. Frans van der krul

    Prachtige aanwinst!

  2. Mieke Wijnakker

    Zo heb je een Snoepwinkel en zo heb je een Museum!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑