SP Doesburg en FNV Zorg roept mensen op om deel te nemen aan de manifestatie Red de Zorg in Amsterdam op 12 september. Vanuit Doesburg wordt busvervoer geregeld om aanwezig te zijn op de FNV-manifestatie die plaatsvindt op het Damrak.

 

In een persbericht van SP Doesburg staat te lezen dat de FNV zorgt voor gratis vervoer. Opgeven voor vertrek uit Doesburg kan ook via doesburg@sp.nl of zorgvoorelkaardoesburg@gmail.com.

 

Aanleiding voor de manifestatie in Amsterdam zijn de zorgbezuinigingen van het Kabinet. De gevolgen daarvan zijn voor vele kwetsbare mensen nu al pijnlijk voelbaar. Honderdduizenden mensen die zorg nodig hebben omdat ze ouder worden, in de knel zitten als jongere, gehandicapt zijn of psychiatrische hulp nodig hebben, krijgen niet langer de zorg die ze nodig hebben. Verzorgingshuizen moeten sluiten, thuiszorgmedewerkers worden ontslagen en voor verpleeghuizen en zorg voor psychiatrische en gehandicapte cliënten is steeds minder geld.De bezuinigingen op de zorg moeten van tafel, aldus de SP in een persverklaring.

 

Op zaterdag 5 september staat de SP met actiecomité Zorg Voor Elkaar Doesburg en FNV Zorg in het centrum van Doesburg. Daar zal meer informatie te verkrijgen zijn over de manifestatie van 12 september.Waarschijnlijk vertrekken de bussen op 12 september vanaf De Linie. Hoe laat is nog niet bekend.