Brandveiligheid is het thema van Doesburg Binnenste Buiten op woensdag 10 juli op de (grote)Markt. Het uit Doesburg afkomstige bedrijf BMV Advies organiseert, samen met een aantal andere partijen een groot spektakel waarbij veel te zien en beleven is, zo laat Vincent Kreileman van BMV Advies weten.

 

‘Vanaf half vier is iedereen welkom om demonstraties te bekijken van onder andere de Doesburgse Vrijwillige Brandweer. Natuurlijk zijn er diverse voertuigen aanwezig om een indruk te geven wat de brandweer aan materieel beschikbaar heeft om bij de hulpverlening snel en vakkundig te kunnen werken. Verder is het mogelijk om de 32 meter hoge hoogwerker van de Dierense brandweer van dichtbij te bekijken en worden demonstraties en tips op het gebied van brandpreventie en brandbestrijding in en om het huis gegeven. Ook zal Burgernet aanwezig zijn om voorlichting te geven over het project in Doesburg’, aldus Kreileman.

 

Om het belang van brandveiligheid in huis onder de aandacht te brengen, worden brandblussers van particulieren gratis gecontroleerd. Per persoon worden er twee brandblussers kosteloos gecontroleerd. Ook wordt er advies gegeven over brandblusmiddelen, rookmelders en vluchten in eigen woning. Brandwereld, specialist op het gebied van brandveiligheid zal aanwezig zijn voor alle vragen over dit onderwerp.

 

Speciaal voor kinderen zijn diverse activiteiten georganiseerd. Er kunnen bijvoorbeeld brandjes geblust worden en wordt het vluchten uit een ruimte vol rook nagebootst. Kinderen kunnen ook ervaren hoe het is om met een hydraulische schaar, waarmee door de brandweer bij ongevallen het dak van een auto kan worden verwijderd, te knippen.