Verrassingsbezoek Van Vollenhoven aan Doesburg

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven heeft een verrassingsbezoek gebracht aan Doesburg. Van Vollenhoven bezocht Doesburg in de rol als voorzitter van het Nationaal Restauratiefonds in het kader van Open Monumentendag op zaterdag 8 september.


Om 15.00 uur arriveerde Van Vollenhoven in Doesburg voor een rondleiding met burgemeester Kees Luesink en Pieter Siebinga, directeur van het Nationaal Restauratiefonds.


Van Vollenhoven en Siebinga bezochten onder andere een aantal particuliere monumenten in het centrum van de stad. Burgemeester Luesink sprak op Twitter van een mooie rondgang. ‘Mooi en warm beeld’, aldus Luesink op Twitter.


Het bezoek van Van Vollenhoven was niet aangekondigd. Pas enkele uren voor de rondleiding werd de pers ingelicht.


Foto: @Gem_Doesburg

2 reacties

  1. robert duis

    Interessante foto als het gaat om “Lichaamstaal”, om Normen en Waarden of wel om Zeden en Gewoonten.
    De handen en de armen van de spreker: “OPEN”. De armen van de luisteraar: “NETJES OVER ELKAAR”. Liever niet: “In de ZAKKEN”. Cijfer: 10.

  2. Arvid Ehlert

    Inderdaad opvallend. “Netjes over elkaar” vind ik echter niet geheel correct, gezien de armen over elkaar dus ook wel ‘gesloten’ betekent, vind ik niet heel netjes. Maar als fotograaf weet ik ook hoe moeilijk armen/handen zijn, als je niet goed oplet, zitten ze zo ‘in de weg’ 🙂
    On topic: heel goed dat er aandacht is/blijft voor monumenten, ze maken Doesburg. Hoop dat er ook aandacht is geweest voor het mooie Arsenaal en Huis Optenoort (voormalig Fotograficamuseum). Dat zijn gebouwen die snel weer in gebruik genomen moeten worden. Ze zijn het waard om publieke functies te vervullen. Het meulenhuus is een sfeervolle locatie, maar ik zie het filmhuis ook wel in het Arsenaal, met een beetje oplopende zaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑