Vitaal Doesburg voelt zich overvallen door sluiting gymnastiekzaal

Gymvereniging Vitaal Doesburg voelt zich overvallen door de aangekondigde sluiting van de gymnastiekzaal aan de Armgardstraat. Vitaal Doesburg wil in 2015 haar 45-jarige jubileum vieren en vreest dat de festiviteiten nu in het water gaan vallen. De gymvereniging vraagt van de verantwoordelijke wethouder een passend vervangende oplossing.

 

Nu de gemeenteraad van Doesburg op 25 september conform het aan hem voorgelegde advies heeft besloten om in te stemmen met het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs, ligt de weg open om ook de gymnastiekzaal aan de Armgardstraat te sluiten. ‘Weliswaar heeft wethouder Bollen (Onderwijs) bezworen, dat over de sluiting van deze zaal nog geen definitief besluit is genomen, maar tot de adviezen in het genoemde plan, waarmee de raad unaniem akkoord ging, behoorde onder andere de actie en aanbeveling om ‘het gymnastieklokaal Armgardstraat met ingang van 1 augustus 2015 te sluiten’.’, aldus Paul Lecluse, secretaris Gymvereniging Vitaal Doesburg.

 

Door het besluit van de raad wordt niet alleen de basisschool Horizon Stad, maar worden ook andere huurders van deze gymnastiekzaal, zoals enkele sportverenigingen, benadeeld, stelt Lecluse. ‘Het zou het College van B&W hebben gesierd, wanneer het in een vroegtijdig stadium de betrokken partijen had geïnformeerd over de sluitingsplannen’, aldus de secretaris.

 

De Gymvereniging Vitaal Doesburg voelt zich ‘overvallen’ door het, aanvankelijk door B&W voorgenomen en later door de raad genomen, besluit om de gymzaal aan de Armgardstraat te sluiten. Weliswaar wordt op het Stadhuis gewerkt aan een ‘Accommodatienota’ waarin alle onroerend goed van de gemeente onder de loep zal worden genomen, maar de zorgen om een passende andere accommodatie voor de Gymvereniging Vitaal Doesburg worden hierdoor niet bij voorbaat weggenomen.

 

Ook komt het besluit van de raad op een ongelegen moment, want deze vereniging hoopt in 2015 haar 45-jarig bestaan te vieren wat zij niet ongemerkt voorbij wil laten gaan. Plannen om gedurende heel 2015 met een aantal acties aandacht te besteden aan dit jubileum lijken echter onder de huidige omstandigheden in zwaar weer te raken.

 

De Gymvereniging Vitaal Doesburg zegt teleurgesteld te zijn in het genomen besluit van de raad en doet een beroep op de verantwoordelijk wethouder van Sport en Accommodaties om haar een passende vervangende oplossing te bieden voor de sluiting van de zaal Armgardstraat, die recht doet aan het karakter van de vereniging in het algemeen en aan de functie van deze vereniging in de Doesburgse samenleving in het bijzonder.

 

 

1 reactie

  1. Frans Schilderman

    Onbegrijpelijke beslissing?Ook de basisschool maakt hier gebruik van,waar moeten die nu dan heen?(of geen gymlessen meer?)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑