Het cultuur- & sportstimuleringssproject ‘Sjors Sportief & Sjors Creatief’ in de gemeente Doesburg heeft deze week weer een vliegende start gemaakt. Vanaf het startschot op woensdag 30 september om 15.00 uur was het een drukte van jewelste op de website www.sjorssportief.nl. Binnen een uur waren er al 100 kinderen die zich hadden opgegeven voor hun favoriete activiteit en na een dag inschrijven stond de teller al op 200 inschrijvingen voor de kennismakingsactiviteiten.

 

Heel veel sporten waren erg in trek, zoals Atletiek, BMX, Skeeleren, Hockey, Scouting, Judo & Tennis. Aan de creatieve kant waren Taartjes Maken, Muziek maken, Fotografie & Kinderatelier erg populair. 

 

Kinderen krijgen het advies om de website www.sjorssportief.nl goed in de gaten te houden, want verenigingen bieden in verband met doorslaand succes nieuwe cursussen aan. Cursussen die dus al vol zitten hebben vaak een wachtlijst. Bij voldoende animo mogen de kinderen die op de wachtlijst staan ook gewoon nog gaan ‘proeven’ aan de activiteit van hun eerste keus. Verder zijn er nog voldoende plaatsen voor vele activiteiten!

 

Via Sjors Sportief & Sjors Creatief kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met een grote verscheidenheid aan sportieve en culturele activiteiten, zonder meteen lid te hoeven worden. De gemeente Doesburg heeft samen met de verenigingen haar krachten gebundeld en het resultaat is te zien in het overvolle ‘Sjorsboekje’, waarin meer dan 40 activiteiten worden aangeboden.

 

Alle kinderen uit groep 1 t/m 8 van de basisscholen uit de gemeente Doesburg hebben een exemplaar van het Sjorsboekje ontvangen. Het Sjorsboekje is ook op de website www.sjorssportief.nl te downloaden. Kinderen mogen zich nog het gehele schooljaar en voor net zoveel activiteiten inschrijven als ze willen.