Volkstuinders Vereniging in Doesburg bestaat 30 jaar

De Volkstuinders Vereniging in Doesburg (VVID) bestaat dit jaar dertig jaar. De VVID beheert al dertig jaar vier tuincomplexen verspreid over Doesburg, waar de leden en hun families een gezonde en ontspannende vrijetijdsbesteding kunnen beleven.


Er zijn mensen die ouderwets boerenkool andijvie en aardappels kweken, maar ook zijn er leden die op een moderne manier, biologisch, met “vergeten”groenten en bloemen tuinieren, laten Peter en Wilma Krijnen van VVID weten.


Niet alleen mensen die een werkzaam leven achter de rug hebben zijn lid. Tegenwoordig is het voor de jongere generaties hip om een groentetuin te hebben.


Krijnen: ‘Je moet natuurlijk wel tijd investeren om de tuin en alles wat er groeit op orde te houden. Het is de bedoeling dat je tuiniert en niet recreëert, maar wanneer de oogst dan binnenkomt is het genieten van de echte smaak van verse groenten en fruit zoals je nergens kunt kopen. En wat te denken van het ouderwets inmaken van allerlei soorten groenten, fruit en niet te vergeten heerlijke zelfgemaakte jam’.


De ledencontributies worden bewust laag gehouden om ook mensen met een kleinere portemonnee de mogelijkheid te bieden hun eigen verse groenten en fruit te kweken, vindt Krijnen.


Wanneer mensen uit Doesburg interesse hebben om ook een tuin te gaan bewerken is het mogelijk om zich aan te melden bij Wilma en Peter Krijnen via telefoonnummer 0313-475603 of mailadres: VVID@kpnmail.nl .

1 reactie

  1. Frans van der Krul

    Voor mensen die aan de regels voldoen die gesteld zijn in het kader van het minimabeleid Gemeente Doesburg, kunnen de contributie/bijdrage van de gemeente terug krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑