Boek en Buro Nieuwenhuis houdt met medewerking van bibliotheek Doesburg een kindervoorstelling in het Arsenaal in Doesburg. De voorstelling ‘Oh nee, niet weer een boek’ is op vrijdag 10 oktober. Het begint om 15.00 uur en het is geschikt voor kinderen van 4 tot 8 jaar. De toegang is gratis. De kinderboekweek wordt dit jaar voor de 60ste keer gehouden. Daarom is er al thema “Feest” gekozen.

 

De voorstelling heet ‘Oh nee, niet weet een boek!’ en gaat over een olifant die jarig is en een feestje geeft. Hij hoopt dat zijn vrienden leuke cadeautjes voor hem meenemen. Tot groot verdriet van Olifant geven al zijn vrienden een boek. Als hij per ongeluk met zijn slurf in een boek belandt, begint hij te lezen, en….Olifant ontdekt hoe leuk lezen is en hoe geweldig boeken zijn!

 

Actrice Magali de Frémery en muzikante/actrice Nicky ten Bosch brengen met veel humor, spanning en muziek allerlei verhalen tot leven in een decor van grote boeken: een grappig boek, een zielig boek, een griezelboek en zelfs een kookboek. Negen liedjes over boeken, lezen, letters en voorlezen ondersteunen de voorstelling die gemaakt is rondom het gelijknamige kinderboek.

 

Na afloop kunnen de kinderen de dieren ontmoeten en vertellen over hun eigen lievelingsboek. Ook wordt er gesigneerd en zal Olifant trakteren voor zijn verjaardag!