De gemeente Doesburg wil op 18 december 2013, de Hens van der Wal – Vrijwilligersprijs toekennen aan een persoon, groep of organisatie die zich op onderscheidende wijze vrijwillig inzet voor de samenleving. Inwoners worden opgeroepen om mensen, groepen of organisaties uit hun omgeving voor deze prijs te nomineren.

 

Elk jaar wordt vooraf een categorie van vrijwilligers bepaald waarin genomineerd kan worden. Het is anders erg lastig de grote groep vrijwilligers die Doesburg rijk is en die allemaal verschillende activiteiten doen van verschillende aard met elkaar te vergelijken en te jureren. Dit jaar is de categorie “vrijwilligers in de zorg!”

 

Het gaat daarbij om belangeloze inzet van mensen die zorg verlenen, ouderen en mindervaliden mobiel houden, aandacht geven en wat doen aan eenzaamheid, klussen opknappen, in de zorginstellingen ondersteunen, enz. Alle zorgverleners verdienen de waardering en respect van de Doesburgse samenleving. De gemeente Doesburg wil die waardering onder andere vormgeven met deze vrijwilligersprijs.

 

De jury roept inwoners en organisaties op om personen, groepen of organisaties uit Doesburg die actief zijn rond het thema en hiermee een voorbeeld zijn voor anderen voor deze eervolle prijs te nomineren. Formulieren voor aanmeldingen zijn verkrijgbaar bij de Publieksbalie van het stadhuis en bij de Buurtacademie Doesburg op De Linie 4. Ook zijn hier te downloaden -> Aanmeldingsformulier vrijwilligersprijs Doesburg 2013.
Aanmeldingen moeten uiterlijk 31 oktober bij de gemeente binnen zijn.

 

De jury onder voorzitterschap van wethouder Peter Bollen gaat alle inzendingen beoordelen en daaruit één winnaar kiezen. De uitreiking van de prijs, de Hens van der Wal-ring en € 500,-, zal plaatsvinden op een feestelijk omlijste avond in het Stadhuis op 18 december 2013.