Wensenlijst Doesburg 2014

Tussen Kerst en Oud&Nieuw draaide de rubriek ‘Mijn Doesburg’ op DoesburgDirect.nl. Bekende en minder bekende Doesburgers keken terug op 2013 en blikten vooruit. Bij het vooruitblikken gaven ze hun wensen aan. Kleine wensen, maar soms ook grote wensen die projectmatig aangepakt zouden moeten worden. Wensen ook waar de gemeenschap wat mee kan en verder gaan dan een persoonlijke wens om een reis te maken of een nieuwe auto te kopen. De wensen uit de rubriek zijn hieronder verzameld in een artikel. Leuk is om deze wensenlijst nu verder aan te vullen. Dat kan heel eenvoudig door onderaan de pagina in het invulveld uw wens voorzien van naam kenbaar te maken. Op deze manier kunnen we de Doesburgse wensen nog beter delen en kunnen er initiatieven ontstaan om ze op te pakken en zelfs te realiseren.

 

De wensen in willekeurige volgorde.

 

 

Muziek op straat

Marijke Schellekens ziet het liefst meer muziek in de binnenstad. Een koor dat af en toe op een gewone zaterdag een uurtje zingt, iemand die goed gitaar speelt en dat laat horen, een trommelaar die je ritmisch op zijn of haar maat energiek verder laat lopen, een bandje dat met plezier wat te horen brengt. Maar ook een gedicht dat voorgelezen wordt, een dansje dat gezien mag worden, een kort verhaal dat vertelt wordt.
 Nu nog een leuke plek zoeken en misschien wel een klein podium waar dit alles kan gebeuren

 

Nestkast voor torenvalken

Han Jansen ziet graag een nestkast in de kerktoren waar slechtvalken kunnen leven.

 

Stadspark

Kees van Immerzeel ziet graag dat de plannen voor het Looierspark samen met de wijkraden en overige betrokkenen verder worden gebracht. Hetgeen moet realiseren in een heus stadspark voor Doesburg, op de plek waar nu nog de jeugdvelden van Sportclub Doesburg liggen.

 

Tweetup

Richard Kok denkt aan het houden van een of meerdere tweetups. De virtuele verbinding tussen mensen met tools als Facebook, Twitter en LinkedIn zorgt voor meerwaarde. Dat is mooi. Maar nog mooier is om elkaar af en toe persoonlijk te ontmoeten. Dat kan met een tweetup. Gewoon op een mooie dag ergens in Doesburg afspreken. De een neemt een zakje chips of een gebakken taartje mee, de ander plastic bekertjes en een fles Chardonnay en een gitaar.

 

Glossy magazine

Esther Bosgoed denkt aan het maken van een glossy magazine. Ze wil graag aansluiten bij het jaar 777 en van al die mooie mensen 77 mensen portretteren maken voor in een glossy. Mensen die zich inzetten voor anderen en dit in sommige gevallen als vanzelfsprekend zien, terwijl dit voor velen bijzonder is, verdienen het om op deze manier in het zonnetje gezet te worden.

 

Uniforme kwaliteitsuistraling winkelpanden

Theo maas wil Doesburg nog mooier maken door ervoor te zorgen dat het uiterlijk van winkelpanden, nog meer dan nu al het geval is, bijdraagt aan het historische karakter van de stad. Maas: ‘Wat ik daarbij voor ogen heb is het voorbeeld van de Oostenrijkse stad Salzburg, waar de McDonalds bijvoorbeeld, geen grote gele plastic M aan de deur heeft hangen, maar een sierlijke M van smeedijzer. De dit jaar aangepaste buitenkant van de Albert Heijn is hier een geslaagd voorbeeld van’.

 

Kerkcam

Ben Tjepkema wil een webcam in de toren van de Martinikerk, zodat mensen die buiten Doesburg wonen ook kunnen zien hoe het is hier in de stad.
D e webcam zou roterend over de stad kunnen draaien en zo trek je toeristen eerder aan, omdat ze al een kijkje kunnen nemen hoe het is in Doesburg.
 En natuurlijk een webcam in de jachthaven, zodat dezelfde toeristen ook zien dat het met boot en camper goed toeven is in onze Hanzestad.

 

Foodevenement

Pascal Jansen ziet een foodevenement wel zitten. ‘De unieke Doesburgse binnenstad meer op de regionale kaart te zetten, dit door middel van promotionele activiteiten (in onze filialen in de regio) of door het organiseren van een foodevenement met de horeca en collega-verswinkels’, aldus Jansen.

 

Social moestuin

Richard Kok wijst naar www.landschare.net, een succesvol project waarbij particulieren grond van een ander gebruiken om groente en fruit te verbouwen. Wellicht is er een boer of een andere grootgrondbezitter die een stukje grond wil afstaan om er groente te kunnen verbouwen. Of misschien iemand in de stad met een dakterras. Het zou een leuk kinderproject of een project voor werkzoekenden kunnen zijn. Doesburgse restaurants die de groenten kopen en serveren, hebben een mooi verhaal te vertellen aan hun gasten. En in plaats van het bouwen van een boot bouwen jongeren een super coole foodtruck, die eens in de zoveel tijd de geoogste groente op de markt in de stad verkoopt.

 

Historische panden uitgelicht

Aloys Seegers lijkt het geweldig om om alle historische panden in Doesburg op een avond uit te lichten. Als alles in beeld is gebracht kunnen we er een hele mooie wandelroute van maken; Doesburg by Night.

 

Journalistieke reportage

Anneke de Bundel zou graag eens een reportage over Doesburg willen schrijven. Het lijkt de journaliste een uitdaging om zo over eigen woonplaats te schrijven dat anderen er nieuwsgierig naar worden

 

Waste Restaurant

Angelique Ende wil een gezellige huiskamer creëren waar je een gratis warme maaltijd kunt krijgen die gemaakt is van voedseloverschotten. Ende: ‘Ik ben nog op zoek naar een ruimte die ik hiervoor zelf kan inrichten. Wat ik zoek is een huiskamer of een ruimte die ik kan omtoveren tot huiskamer, geen zaaltje met TL verlichting dat ik af en toe kan gebruiken. Tips zijn welkom’.

 

Aantrekkelijkere straten in binnenstad

Geert-Jan Te Boekhorst wil het centrum aantrekkelijker willen maken. Het zou volgens Te Boekhorst mooi zijn dat er een andere infra wordt gerealiseerd, met straatmeubilair die past bij het karakter van Doesburg. Palen en stoepen weg, blauwe zone achter de Albert Heijn en op de markt, dan ben je als Doesburg gastvrij.

 

Dikke bandenrace

Renske Winters zie graag een dikke bandenrace plaatsvinden in Doesburg. Het gaat om een fietswedstrijd voor kinderen op hun eigen fiets. ‘Activiteiten creëren altijd een soort saamhorigheid, leven in de brouwerij, zeg het maar. Daarbij vind ik het belangrijk om jeugd met sport en beweging in contact te brengen, dat is niet voor ieder kind een vanzelfsprekendheid’, aldus Winters.

 

Weekendafsluiting Roggepleintje

Rob Gossink ziet graag dat het Roggepleintje in het wekeend wordt afgesloten voor verkeer. Gossink: ‘Alle oude straten voorzien van historische lantarenpalen en een weekend-afsluiting van de Roggestraat en de Gastelaarstraat. Er wordt veel te hard gereden en het zou vanuit toeristisch oogpunt geen slechte zet zijn’.

 

Aanlegsteiger Oude IJssel

Peter Taai zou graag een aanlegsteiger willen zien in de Oude-IJssel. De Oude IJssel wordt volgens Taai als toeristische trekpleister onderschat.
 ‘Daar waar de dorpen en steden aan de Oude IJssel allerlei toeristische initiatieven ontplooien laat Doesburg hier kansen liggen. Het zou goed zijn om aan de kant van de oude IJssel een aanlegsteiger te creëren voor rondvaarten. Dit is op het hele traject naar Ulft wel mogelijk, behalve in Doesburg’, aldus Taai.

 

 

1 reactie

  1. Ben Tjepkema (Hanzestad Radio Doesburg)

    Veel van de plannen zijn zeker haalbaar en zou Doesburg erg goed doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑