De Doesburgse Ondernemers Vereniging (DOV) zet Whatsapp in om ondernemers te informeren wanneer er een dief actief is, er een wisseltruck plaatsvindt of een overval is geweest. Door ondernemers onder te brengen in een groep van de mobiele applicatie, hoopt DOV snel te kunnen handelen bij winkelcalamiteiten of problemen in de binnenstad voor te zijn.

 

‘DOV realiseert zich steeds meer dat veiligheid helaas niet meer een gewoongoed is. Steeds meer ondernemers zijn de dupe van brutale winkeldiefstallen, wisseltrucks komen zeer regelmatig voor en helaas zelfs gewapende overvallen’, aldus bestuurslid Roy Kappert van DOV.

 

Om elkaar een klein beetje meer op de hoogte te brengen heeft de DOV een Whatsapp groep geïnitieerd. Hierdoor kunnen alle leden centraal in één groep op de hoogte gebracht worden als er iets loos is in het centrum van Doesburg. Ook de afdeling Toezicht en Handhaving van de gemeente Doesburg is lid van deze groep, waardoor ook zij direct actie kunnen ondernemen.

 

Kappert: ‘Aangezien Doesburg toch nog veel zelfstandig ondernemers heeft zonder of met weinig personeel, komt het vaak voor dat er enkel één persoon in de winkel staat. Wanneer hij of zij via de groep laat weten wat er gebeurd is of waar verdachte personen zich ophouden, dan kunnen collega-ondernemers ook een oogje in het zeil houden of zelfs ter hulp schieten’.

 

Volgens Kappert stimuleert het gelijk de saamhorigheid als je weet dat er altijd wel iemand is die je ter hulp kan schieten. ‘Samen zijn we sterk en kunnen hierdoor hopelijk samen de criminaliteit een klein beetje in de kiem smoren’, aldus Kappert.