Wijkraad Beinum is op zoek naar vrijwilligers die willen meewerken om de boomgaard, achter het appartementengebouw aan de Didamseweg bij het begin van de wijk, op te knappen. Het gaat om mensen die het leuk vinden om af en toe de handen uit de mouwen te steken en in de herfst beloond willen worden met gratis appels en peren.


Onlangs is er een overleg geweest met de gemeente om met bewoners iets moois te maken van de boomgaard. In ieder geval wat onderhoud aan de bomen en het terrein, of een mogelijkheid voor ‘natuurlijk spelen’ voor de kinderen.


De gemeente staat positief tegenover een dergelijk initiatief, maar heeft geen geld, zo laat Anneke Verweel namens Wijkraad Beinum in een nieuwbrief weten. ‘Wel wil men ondersteunen, meedenken over mogelijkheden, faciliteren, bijvoorbeeld transport van materiaal en gereedschap. Voor de wijk een kans om samen iets tot stand te brengen. We zijn op zoek naar mensen met inzet en ideeën, ouders en grootouders van kinderen, fruitboomliefhebbers. We kunnen er wat van maken’, aldus Verweel.


Iedereen die hieraan mee wil werken, kan contact opnemen met: Anneke Verweel, 06-24169449 of ak.verweel@gmail.nl


Verweel: ‘Wat levert het op? Een gezellige bezigheid met andere wijkbewoners. Een stukje wijk om trots op te zijn. Rechten in natura: iedere herfst gratis appeltjes en peren. Als hier een serieuze groep uit ontstaat, is er ook nog wel de mogelijkheid om subsidie te krijgen bij de Provincie. Daar is een potje voor vrijwilligers in het groen’.


De mensen die meehelpen aan het onderhoud van de bomen, kunnen op 9 maart meedoen aan een cursus fruitboom snoeien.