Agnes Bergmeijer Barbara zingt op zondag 24 november om 15.00 uur een Franse chansonnière in de Gasthuiskerk. Toegangskaarten zijn voor 17.00 euro verkrijgbaar via de website van de Gasthuiskerk.

Haar liedjes gaan over de dood, de liefde, haar jeugd, vergankelijkheid en verlangen. Ze vangen de schoonheid van het verdriet. Je hoort de nummers nog maar zelden. Tijd om ze nieuw leven in te blazen. Mike Roelofs arrangeerde de nummers en begeleidt op piano en andere toetsinstrumenten.

Voor Agnes Bergmeijer begon de liefde voor het Franse chanson, en met name voor de nummers van Barbara, al tijdens haar studie aan de Toneelacademie Maastricht. Agnes won destijds het concours de la chanson in de Kleine Komedie in Amsterdam met haar vertolking van Brel en Barbara. De afgelopen 25 jaar was Agnes op de bühne te zien in vele producties van het Nijmeegse theatergezelschap Kwatta en andere (jeugd)theater gezelschappen uit het land.

Mike Roelofs arrangeerde de nummers en begeleidt op piano en andere toetsinstrumenten. Hij studeerde aan het conservatorium in Maastricht. Vanaf die tijd  richtte hij zich vooral op het spelen van jazzmuziek en het creëren van een eigen kenmerkende stijl en vocabulaire. Samen met Peer Wittenbols en Gerard van Maasakkers won Mike met het lied ‘Mijn Kind’ in  2013 de Annie M.G Schmidtprijs voor het beste Nederlandstalige lied.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

Als proef draaien we de tijdelijke sluiting van de reactiemogelijkheden terug. Wel op voorwaarde dat het gezellig blijft. Daarom een aantal regels bij het reageren:

  • Reageren kan alleen met volledige naam. Dus voor- en achternaam. Dat zorgt voor meer openheid en eerlijkheid.
  • Blijf ontspannen. Reageer niet uit emotie en blijf elkaar respecteren. Ook al deel je een andere mening.
  • Schelden doen we niet. Laten we het fatsoenlijk houden.
  • Mocht het toch een rommeltje worden, dan kunnen er ‘reageerverboden’ worden uitgedeeld. Zeg maar een soort van rode kaart. Dus tijdelijk op het strafbankje.
  • Jouw onderbouwde mening vinden we belangrijk. Zorg dus voor een onderbouwing in jouw reactie zodat iedereen begrijpt waarom je het leuk, mooi, cool, vervelend of waanzinnig vindt.
  • Tel eerst tot 10, voordat je reageert. Haastige spoed is immers zelden goed. Het gaat altijd om kwaliteit, en niet om kwantiteit.