Na drie nederlagen op rij heeft het eerste waterpoloteam van DWV weer een zege geboekt. Zaterdagmiddag werd in eigen huis een nipte overwinning behaald tegen Orca uit Leeuwarden. Het werd 7-6.


Beide ploegen begonnen aftastend en misten vele kansen in het eerste kwart. Alleen Jan Eenstroom trof met een hard schot doel. In het tweede partje gooide de thuisploeg de schroom van zich af en waren de broers Thomas en Thieme Smeenk doeltreffend. Ook doelman Rene Giesbertsen moest eenmaal vissen. Na de 4-1 van Jan Eenstroom leek de buit binnen maar opeens sloeg de paniek weer toe en verlamde het Doesburgse spel: 4-4.


In de laatste vijf minuten toonde de ploeg van coach Hans Campschroer veerkracht en waren de schitterende intikballen van Luuk van Ophuizen (2x) en Coen van Vliet goed voor weer een ruime marge: 7-4.


Maar het wisselvallige spel betekende toch weer alle hens aan dek toen twee Orca’s bloed roken: 7-6. In de bloedstollende laatste seconden hield DWV stand en werd de winst over de streep getrokken.


Met de overwinning blijft DWV bivakkeren in de middenmoot. Enkele weken geleden deed het nog meer voor de koppositie. Drie nederlagen op rij brachten daar verandering in.


Volgende week heeft DWV geen competitieverplichtingen. De week erop, op zaterdag 10 maart, speelt DWV uit bij Swol 1894, de huidige nummer twee in de rangschikking. Een week later komt WSG DraGor naar zwembad Den Helder.