Zitting over Gasthuishofje bij Raad van State

De Raad van State buigt zich over het Gasthuishofje in Doesburg. Bewoners van de huizen in het Gasthuishofje achter de Gasthuiskerk hebben bij de Raad van State een zaak aangespannen. Ze zijn het niet eens met de nieuwbouwplannen van de Gestichten van Weldadigheid.

 

De Gestichten van Weldadigheid wil de huizen in de binnentuin vervangen. De bewoners, bij monde van Didier van Det, zijn het echter niet eens over de gebouwen die terugkomen nadat hun huizen zijn gesloopt.

 

Maandag 9 maart om 13.15 uur buigt de Raad van State zich over de kwestie. Binnen zes weken na de zitting wordt een uitspraak verwacht. De bewoners willen dat het bestemmingsplan vernietigd wordt. Daarnaast zijn ze bezig om de omgevingsvergunning aan te pakken.

 

‘Wij willen aantonen dat de gemeente tegen haar eigen beleid in gaat. De nieuwbouw moet passen in het geheel en dat is volgens ons met de plannen van de gemeente niet het geval. Zo is er het plan om een gebouw neer te zetten met leisteen. Leisteen is niet traditioneel voor Doesburg, terwijl de Welstandcommissie heeft gezegd dat er traditionele bouw moet terugkeren na de sloop. Daarnaast wordt het nieuwe gebouw veel te hoog, waardoor het karakter van de binnentuin wordt aangetast’, aldus Van Det, die middels foto’s probeert aan te tonen dat het karakter van de binnentuin verandert met de plannen van de gemeente (zie foto’s hieronder).

Schermafbeelding 2015-03-02 om 14.43.25 Schermafbeelding 2015-03-02 om 14.43.33 Schermafbeelding 2015-03-02 om 14.43.43 Schermafbeelding 2015-03-02 om 14.43.52 Schermafbeelding 2015-03-02 om 14.43.59 Schermafbeelding 2015-03-02 om 14.44.11

 

4 reacties

 1. Ankie Le Grand

  Het Gasthuis hofje moet niet worden volgebouwd. Een hoog gebouw past daar niet.

 2. robert duis

  @Tegenstanders nieuwbouwplannen Gasthuishofje.

  Een beetje “onsportief” om …. het naar mijn mening zeer welkome PLAN van de GEMEENTE ………
  af te beelden als een lelijke “KOLOS”.

  Spreek de wens uit dat de Raad van State in “staat” is daar “doorheen” te kijken!

  Het niet volgebouwde Gasthuishofje is “EEN”, het woongenot in een heel mooi Nieuwbouwplan
  van een aantal Doesburgers …… in datzelfde volgebouwde Gasthuishofje ………..is “TWEE”.

  Moge de Raad van State een “WIJZE” Raad van State zijn!

 3. Sem Rosenkamp

  Het gasthuishofje past totaal niet in de stijl van de Doesburgse binnenstad. Er zijn voorheen al een aantal nieuwe gebouwen geplaatst, maar dan wel in de stijl van de binnenstad. Raar dat de gemeente kiest voor een mega grijs hoog blok.

 4. robert duis

  @Sem Rosenkamp.

  Heb de indruk dat U het artikel:

  “Gemanipuleerde beelden Gasthuishofje” … NIET heeft gelezen!?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑