Kans op waterkrachtcentrale in Doesburg neemt toe

De komst van een waterkrachtcentrale in Doesburg wordt steeds reëler. Het Waterschap Rijn en IJssel meldt dat er een inschrijving is geweest om de werkzaamheden voor de bouw van een waterkrachtcentrale uit te voeren.

 

Vijf partijen hebben zich ingeschreven waaruit het waterschap concludeert dat er voldoende animo voor een waterkrachtcentrale is. De inschrijvingen worden anoniem beoordeeld. Dat is de reden waarom de inschrijvers nog niet bekend worden gemaakt.

 

Vanaf half maart volgen er interviews met de inschrijvers. Op basis van de beoordeling en de interviews maakt het waterschap bekend welke inschrijver de zogeheten concretiseringsfase kan doorlopen. Binnen deze fase is de inschrijver verantwoordelijk om zijn plan verder uit te werken en te komen met een voorstel voor een overeenkomst. Voor deze concretiseringsfase staat een termijn van twee maanden.

 

In Doesburg wordt al jaren gesproken over het opwekken van energie uit waterkracht. In 2011 liet de gemeente al weten dat er een positieve grondhouding gehanteerd wordt wanneer er gesproken wordt over de eventuele bouw van een waterkrachtcentrale. GroenLinks heeft destijds de startnotitie voor de waterkrachtcentrale geschreven. Naar aanleiding daarvan is het Waterschap Rijn en IJssel in beweging gekomen

 

4 reacties

 1. Theo Houkes

  Kijk eindelijk is een goed idee jarenlang stort het water daar naar beneden zonder dat het een cent oplevert nu effe doorpakken bouwen en wat mij betreft mogen er ook wat windmolens aan de rand van de stad komen allemaal schone energie top ga zo door.
  Zullen wel tegenstanders zijn maar die hou je toch moeten we maar weer 500 mensen vragen wat ze er van vinden komt er toch altijd een goede beoordeling uit.

 2. Frans van der krul

  Theo, en een veld op de Linie en “ons” dak met zonnecollectoren en Doesburg kan in z’n eigen energie voorzien, Doesburg energie neutraal!

 3. Frans Schilderman

  Ben voor groen energie,maar ook voor een mooi landschap,zet op overheidsgebouwen,en scholen(genoeg plaats op de daken) bedrijfspanden zonnepanelen,bouw die waterkrachtcentrale, maar laat die windmolens weg.

 4. Theo Houkes

  oke geen windmolens maar zonnepanelen dat zou een oplossing zijn turf haven vergeten afval depo op de zelfde plaats houden dan kunnen we er een hele hoop plaatsen wij hebben de flats er voor bedrijven terrein ook vergeten hebben we zo 1.000.000 bij elkaar voor schone energie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑