Op donderdag 20 augustus bespeelt Sander van Houten de drie orgels in de Doesburgse Grote of Martinikerk. Hij voert werken uit van Johann Sebasian Bach, F. Mendelssohn Bartholdy, César Franck en Louis Vierne.

 

Sander van den Houten (1987) is zowel hoofdorganist van de Burgwalkerk als van de Broederkerk te Kampen en tweede organist van de Bovenkerk aldaar. Hij won prijzen op het jeugdsolistenconcours in Melissant (3e prijs), het ensembleconcours in Oude Tonge (2e prijs) en het Buxtehudeconcours te Zierikzee (1e prijs).

 

Hij studeerde aan het Rotterdams conservatorium bij Bas de Vroome (literatuur)en Aart Bergwerff (improvisatie). In 2013 slaagde hij cum laude voor zijn masterdiploma orgel aan het ArtEZ-conservatorium van Zwolle bij Theo Jellema met een eindrecital in de Grote- of Martinikerk van Doesburg. Daarnaast volgde hij masterclasses bij Willem Tanke (Messiaen), Harold Vogel (Buxtehude), Jacques van Oortmerssen (Stylus Phantasticus) en Thomas Trotter (Engelse orgelliteratuur). In 2013 maakte hij een concertreis naar Rusland waar hij in Kostroma een aantal orgelconcerten verzorgde. Sander is cantor van de Theologische Universiteit te Kampen en vaste begeleider van o.a. het Bovenkerk Kamerkoor o.l.v. Ab Weegenaar en van het Kampen Boys Choir o.l.v. Rintje te Wies.

 

Het optreden vindt plaats op donderdagavond 20 augustus om 20.00 uur. Toegang is 9 euro. 65 Plussers betalen 8 euro en donateurs van StiDoMu 7 euro. Het concert duurt ongeveer een uur. Vóór en na het concert is er gelegenheid een kopje koffie of thee te drinken en na te praten met de organist.

Sander van Houten