Jan Strating heeft na zes jaar de organisatie van de maandelijkse bijeenkomst van OpenCoffee Doesburg overgedragen aan ZON Doesburg. De nieuwe organisator blijft doorgaan op dezelfde voet, maar zoekt wel naar nieuwe impulsen.

Donderdagavond tijdens de Nieuwjaarsborrel van OpenCoffee Doesburg kondigde onder aanwezigheid van onder andere burgemeester Loes van der Meijs en wethouder Ellen Mulder Jan Strating zijn vertrek aan.

Strating vindt het na zes jaar tijd voor een nieuwe organisatie. Het uit Londen overgewaaide netwerkevenement kende een goede start maar liep de laatste tijd iets terug aan bezoekers. In tegenstelling tot andere OpenCoffee-bijeenkomsten in de regio heeft Doesburg nog altijd bestaansrecht.

Dat ziet ook ZON Doesburg, die na een gesprek met Strating het stokje gaat overnemen. ‘Het is belangrijk om mensen te ontmoeten, om elkaar te inspireren. ZON Doesburg wil mensen verbinden en OpenCoffee Doesburg is een prima aanvulling op onze activiteiten’, aldus voorzitter Anja Senhorst van ZON Doesburg.

Zonnebril
OpenCoffee Doesburg blijft de eerste woensdagochtend van de maand doorgaan voor ondernemers en ondernemende mensen. Plaats van handeling is en blijft net als de vorige zes jaar Gasthuis du Soleil. Senhorst kondigde aan te kijken naar vernieuwing om OpenCoffee Doesburg nieuw elan te geven.

De gasten donderdagavond werden naast de hapjes van gastheer Rene van Doornum van Gasthuis du Soleil verrast met een cadeau. Gasten kregen een zonnebril uitgereikt. ‘Omdat wij bij ZON Doesburg het graag van de zonnige kant zien’, sloot Senhorst af.