Aniek Bloemendaal en Lynn Kamphuis van zwemvereniging DWV zijn tijdens de FISEC-spelen in Hongerije succesvol geweest. Samen wonnen ze goud met de 4 keer 100 meter vrije slag estafette dames. Aniek Bloemendaal won nog individueel twee keer goud op de 50 meter vrije slag en op de 100 meter vrije slag. Twee keer zilver met de 4 keer 100 meter wisselslag estafette dames, en met het landenteam (ned.1 gilrs) en één keer individueel brons op de 200 meter vrije slag.

 

De FISEC-spelen vonden plaats van 7 tot en met 10 juli in Kecskemet. De FISEC-spelen zijn internationale meerdaagse sportwedstrijden voor scholieren die elk jaar door de FISEC, de Fédération Internationale Sportive de l’Enseignement Catholique, worden georganiseerd. De deelnemers zijn scholieren tot 17 jaar oud en komen uit verschillende landen, allemaal aangesloten bij de FISEC.

 

Het is een sporttoernooi dat vergelijkbaar is met de Olympische Spelen, maar dan in het klein en alleen voor jongeren. Bloemendaal en Kamphuis zijn beiden 15 jaar oud.

 

Zie ook:

Zwemtalenten Bloemendaal en Kamphuis klaar voor Hongarije.

Aniek en Lynn 600