BSMR adviseert gemeente Doesburg over Carion

De Brede Sociaal Maatschappelijke Raad Doesburg (BSMR) heeft in zijn openbare vergadering van 11 februari 2013 onder meer gesproken over de mogelijke gevolgen van het faillissement van de welzijnsinstelling Carion. Deze organisatie levert in de gemeente Doesburg diensten op het gebied van ouderenwerk en peuterspeelzaalwerk, waaronder ook de voor- en vroegschoolse educatie, een discipline waarin een hoge mate van expertise in Doesburg aanwezig is. De bespreking in de BSMR heeft een tweetal ongevraagde adviezen aan het college van burgemeester en wethouders opgeleverd.

 

Door het faillissement van Carion dreigt het verdwijnen van allerlei diensten, naar het zich nu laat aanzien, meldt BSMR. Daarom adviseert BSMR het college als eerst om zich maximaal in te spannen om te zorgen dat de dienstverlening na 28 februari ononderbroken wordt voortgezet, desnoods door een tijdelijke oplossing te creëren.

 

BSMRIn het tweede advies gaat het over de continuïteit van de werkzaamheden van diverse organisaties die in het gebouw van de buurtacademie zijn ondergebracht en werkzaam zijn. Deze zijn voor een aantal essentiële facilitaire zaken afhankelijk van Carion.

 

‘Wanneer Carion er stopt, zijn die faciliteiten ook verdwenen en zijn de betreffende organisatie ernstig belemmerd in hun mogelijkheden om te functioneren. Hier wordt de gemeente opgeroepen een passende voorziening te treffen. Bovendien bevat het advies een suggestie om voor de toekomst een dergelijke – naar de mening van de BSMR onwenselijke – afhankelijkheid te voorkomen’, aldus de BSMR.

 

 

1 reactie

  1. quick quid

    wgenapm quick quid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑