BSMR Doesburg geeft ongevraagd advies over subsidie

De Brede Sociaal Maatschappelijke Raad Doesburg (BSMR) heeft ongevraagd advies uitgebracht. Het betrof dit maal een advies over een subsidie van de provincie Gelderland in het kader van het kleine steden beleid. Volgens de BSMR is het ongevraagde advies van invloed geweest op het procedure. De BSMR spreekt daarvoor haar waardering uit.

 

De BSMR ontving begin februari de conceptaanvraag van de gemeente Doesburg voor subsidie van de provincie Gelderland in het kader van het kleine steden beleid (KSB). De aanvraag werd ter kennisname toegezonden, waarbij gevraagd werd mee te denken met betrekking tot het thema ‘educatie’, dat deel uitmaakt van deze subsidieaanvraag.

 

De aanvraag heeft voor het thema educatie betrekking op een reeks activiteiten die als gevolg van de decentralisatie van een aantal overheidstaken onder de verantwoordelijkheid van de gemeente zullen komen, onder meer als uitvloeisel van de komende participatiewet.

 

In zijn openbare vergadering van 11 februari 2013 heeft de BSMR een werkgroep opgedragen een advies daarover voor te bereiden. De werkgroep heeft in goed overleg met de betreffende ambtenaar van de gemeente een conceptadvies geformuleerd, dat in de vergadering van de BSMR van 11 maart 2013 is vastgesteld.

 

In het advies gaat de BSMR in op enkele aspecten in de argumentatie waarmee de gemeente de subsidieaanvraag onderbouwt:

  • bij het vergroten van bepaalde specifieke of algemene kennis, het leren van sociale of technische vaardigheden en sollicitatietrainingen vraagt de BSMR om vooral te letten op de kwaliteit van de trainers, docenten en begeleiders die worden ingezet;
  • niet alleen naar de werkzoekende moet de aandacht uitgaan, maar ook naar de beoogde of potentiële werkgevers, en bovendien niet slechts naar werkgevers met meer dan 25 werknemers;
  • tenslotte vraagt de BSMR aandacht voor continuïteit na afloop van de subsidieperiode.

 

Deze advisering is in samenspraak met de betrokken ambtenaar tot stand gekomen. Zo is de advisering rechtsreeks van invloed. De BSMR waardeert dit zeer.

 

1 reactie

  1. Wil Verlaan

    Een prima initiatief van de BSMR! Niet alleen is er zo rechtstreeks invloed geweest op de subsidieaanvraag voor het Kleine Stedenbeleid. Ook voel ik me als raadslid ondersteund in mijn vertegenwoordigende rol. Het gaat hier om inhoudelijk adequaat advies. Een stad als Doesburg bestuur je met z’n allen. Alle bijdrage, wijze raad of prikkelende kritiek, het is van harte welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑