Doesburg 777 kondigt Feestplan en begroting aan

Het bestuur van Stichting Doesburg 777 komt in juli bij elkaar voor het opstellen van de eerste versie van het Feestplan en van een voorlopige begroting. Dat Feestplan gaat nog veranderen en Doesburgers met nieuwe plannen en ideeën naar voren kunnen komen. Een en ander moet leiden tot een feest vanwege het 777-jarig bestaan van Doesburg als plaats met stadsrechten.

 

Dat meldt Doesburg 777 in een persverklaring waarin de tussenbalans wordt opgemaakt. Volgens Doesburg 777 is er op dit moment nog geen budget beschikbaar en wordt er in alle lopende plannen uitgegaan van minimale kosten en de inzet van Doesburgse vrijwilligers. De melding dat muziektheater De Plaats uit Arnhem bezig is met het voorbereiden van een productie, zoals het aangeeft op de site, noemt Doesburg 777 incorrect.

 

Na juli gaan er verzoeken om subsidie naar de Doesburgse gemeenteraad en naar andere instanties, maar de stichting blijft zoeken naar andere financiële middelen, meldt Doesburg 777. De feestorganisatie meldt verder het nog onduidelijk is of de vrijgekomen post, na het opstappen van bestuurslid Aloys Seegers, wordt opgevuld. Seegers kon zich niet vinden in het gevoerde beleid.

 

De afgelopen tijd heeft Doesburg 777 veel ideeën aangereikt gekregen. Die ideeën lopen uiteen van een verwendag voor de Doesburgse ouderen tot een wedstrijd waterpolo in de IJssel, en van een sportzevenkamp in de wijken tot een duikvlucht van 7 straaljagers boven de stad, uiteraard in de vorm van een 7.

 

Welk van die plannen en ideeën volgend jaar werkelijkheid worden, wordt in de loop van de komende maanden duidelijk. De definitieve plannen zullen worden ingebed in de vele activiteiten die Doesburg toch al rijk is, en worden tegelijk verdeeld tussen een van de 7 thema’s die het Feestjaar kenmerken. In die 7 thema’s komt Doesburg naar voren als Historische stad, Culinaire stad, Muziek en dansstad, Sportstad, Kunststad, Hanzestad en Verwenstad. Bij de verwezenlijking van bestaande en nieuwe plannen worden zoveel mogelijk Doesburgse organisaties en verenigingen betrokken.

9 reacties

 1. Robert Duis

  Geachte Stichting Doesburg 777,

  Ondergetekende is leider van de Limehouse-Jazzband.nl en is volgend jaar 700 jaar jonger dan de stad Doesburg.
  Ik heb ons orkest reeds aangeboden aan de Stichting Doesburg voor € 777.00, maar over € 700.00 is te “praten”….:-)))

  Deze “offerte” n.a.v. het thema MUZIEK, zijnde een (1) der zeven thema’s.
  Op de website en youtuube.com is veel te zien en te beluisteren.

  Het gaat hier dus om een “Doesburgse offerte”, het thema waar nu al ruzie over schijnt te zijn.

  Succes met de voorbereidingen en vriendelijke groeten,

  Robert Duis.

 2. Richard Kok

  Nog een idee.
  Een gezamenlijk lied gemaakt door Doesburgse muziekartiesten. Denk aan de rappers Commi & DeLuxe, de zangeressen Judith Peters en Abby, aan onze eigen Elvis Maarten Jansen, natuurlijk The Jibs. Ga zo maar door, ga zo maar door. Dit lied op een feestavond in de openlucht ten gehore laten brengen.

  Lezers van DoesburgDirect.nl hebben ongetwijfeld veel betere ideeën. Laten we hieronder een ideeënlijst maken. Mogelijk kan 777 hier nog wat mee.

 3. Appie van der Beek

  Misschien moet men starten met de merchandising. Destijds verkocht men verschillende vlaggen voor 10 gulden. Hou het laagdrempelig en roep straten op om de mooiste versieringen aan te brengen. Zo stimuleer je de verkoop en de saamhorigheid waar we best trots op mogen zijn als Doesburgers. Wat is mooier dan een totaal versierde stad? Voor de kosten van het feest zou ik op zoek gaan naar de grote jongens qua sponsoring. Op deze manier is het misschien mogelijk e.e.a budgettair neutraal te organiseren zonder gelijk over subsidies te spreken. Ik denk ook dat de commissie wat meer aan de weg mag timmeren met een website. Veel mensen weten niet eens wie de bestuursleden zijn, stel je eens voor zodat men je ook kan aanspreken. Succes samen.

 4. Dennis Gijsberts

  Geef elk gezin in Doesburg €777,00 …

 5. Richard Kok

  Bekijk deze video eens -> http://youtu.be/SybuQOke3TA
  Ik denk dan meteen aan een spectaculaire stratenrace van 777 meter door het centrum van Doesburg. Xycleservice-eigenaar Camiel Banda loopt al enige tijd met dit idee in zijn hoofd, om een fietsracewedstrijd te koppelen aan de Singelloop.
  Maar je zou zo’n BMX Straatrace van 777 meter kunnen starten bovenaan de trappen van Hotel Doesburg en dan via het bruggetje van de Saltpoortdijk richting het centrum met finish op de Markt of onder de boog bij Gildehof bij De Mosterhoeve.
  Met verschillende leeftijdscategorieën en verschillende obstakels is aandacht en spektakel verzekerd.

 6. W van Dooren

  hahaha @dennis, ik ben ervoor…
  of iets minder omdat ik denk dat het totaal ongeveer in de miljoenen zal lopen en ik hoop dat het feestje dat toch echt niet gaat kosten.
  maar ipv. een feestje van duizenden euro’s die toch weer na de tijd leidt tot meningsverschillen van partijen omdat men de besteding weer te hoog vond of men niet betrokken was bij de organisatie enz….is het wel een idee.

 7. Peter Taai

  Een touwtrek evenement op 2 pontons in het water nabij de passantenhaven.
  Verliezers worden het water in getrokken. Rondom goed zicht voor het publiek. Was in Dieren (vroeger) een leuk evenement (kanaal) waar veel mensen op af kwamen. leuk voor bedrijven en verenigingen.

  Of een muzikaal festijn op de IJsselkade waar verschillende muzieksoorten/stijlen aan bod komen en elkaar aflossen.
  Jam sessies?
  De omgeving leent zich er wel voor

 8. Appie van der Beek

  Een mooi modern lied over Doesburg, er loopt genoeg muzikaal talent rond. Kijk bv het nummer Hengelooo http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=167055 Maak er een leuke avond van De VOICE van Doesburg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑