Doesburg werkt aan meerdaags culinair evenement in kerk


Doesburg krijgt mogelijk een meerdaags culinair evenement. Mede-initiator Bert Jan Knapen van Caldo e Freddo wil in oktober dit jaar of in maart 2011 in de Martinikerk een twee of driedaags evenement houden waarbij eten en drinken centraal staat. Daarbij kunnen Doesburgse horecabedrijven zich presenteren aan het publiek.


De plannen zijn nog pril, maar moeten volgens Knapen binnenkort in stroomversnelling komen. ‘Het idee is om in de Martinikerk kraampjes neer te zetten. Daar kunnen restaurants en andere horecazaken zich culinair presenteren met hapjes en drankjes’.


Binnenkort overlegt Knapen met horecaondernemers in het zogeheten horecaoverleg. ‘Dan hoop ik dat we stappen kunnen zetten met Doesburg Culinair, of hoe het evenement ook mag gaan heten’.


Het idee van Knapen is onder meer afgeleid van Proef Doesburg tijdens de kerstmarkt in de Martinikerk gehouden eind november 2010. Daarbij waren enkele horecaondernemers met een kraam aanwezig en boden hapjes en drankjes aan. Bezoekers konden via een muntensysteem de culinaire versnaperingen kopen. Daar kwamen veel positieve reacties op.


Culinaire evenementen zijn de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond geschoten. De ‘openlucht restaurants’ met proeverijen variëren van kleinschalig tot grote, meerdaagse evenementen zoals het culinair festijn Preuvenement op het Vrijthof in Maastricht.

2 reacties

  1. Maria

    Horeca jullie zijn goed bezig.
    Onze complimenten!

  2. Gert-Jan

    Waarom heb ik toch altijd wat anders te doen bij dit soort gelegenheden ;-(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑