Doesburg wil wielrenners Giro d’Italia twee keer begroeten

De gemeente Doesburg wil in samenwerking met ondernemers werk maken van de Giro d’Italia, de internationale wielerronde die op zondag 8 mei langs Doesburg komt.

Het idee is om de wielrenners eerst te begroeten wanneer ze over de N338 bij Beinum van Giesbeek naar Drempt en vervolgens de Achterhoek in rijden. Daarna gaat het vanuit Doesburg op de fiets richting Dieren. Daar komen de wielrenners weer voorbij wanneer ze richting Arnhem rijden.

Dat laat burgemeester Loes van der Meijs weten in een interview met DoesburgDirect.nl. ‘Momenteel vindt er een inventarisatie plaats onder bedrijven. Het is onze ambitie om de wielrenners tweemaal te begroeten. Er moet nog wel een echt plan komen, als er voldoende behoefte is bij het Doesburgse bedrijfsleven’, aldus Van der Meijs.

Grote, internationale wielerrondes zorgen doorgaans voor veel publiek. Zo was de start van de Tour de France vorig jaar een enorm succes in Utrecht. Ook de eerste etappe van Utrecht naar Zeeland trok veel bezoekers langs het parcours en kijkers voor de televisie.

Dit jaar zijn de eerste drie etappes van de Giro d’Italia in Gelderland. Op 8 mei raast het peloton langs Doesburg. Wie in de periode van 30 april tot 9 mei een evenement wil organiseren rondom dit thema. Moet voor 1 februari een vergunning aanvragen.

De gemeente beoordeelt samen met onder andere de organisator van de Giro, de politie en brandweer of er een evenement mogelijk is.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg en Slaapspecialist Ralph Klaassen.

2 reacties

  1. Theo Houkes

    Mooi maar wat moet dat kosten

  2. Frans van der Krul

    Theo,
    Ik hoop dat de burger erbij wordt betrokken net zo als in Rheden:De Giro d’Italia start dit jaar in Gelderland en gaat op 8 mei door de gemeente Rheden. Zo’n evenement brengt veel mensen op de been. Daarom houdt het college van B & W van gemeente Rheden op donderdag 21 januari vanaf 20.00 uur een bijeenkomst. Op deze avond lichten de verantwoordelijken toe wat de Giro d’Italia voor hen als gemeentelijke organisatie betekent, wat ze moeten doen en willen doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑