De duizend euro die de Doesburgse Watersport Vereniging DWV heeft gewonnen met het programma Zomer in Gelderland van Omroep Gelderland, wordt ingezet om ouderen in Doesburg in staat te stellen om te gaan zwemmen.


Dat laat Paul Hamer van DWV weten. ‘In oktober en november gaat DWV met het prijzengeld ouderen in Doesburg in staat stellen om op de maandagavond te zwemmen in zwembad Den Helder in Doesburg. Om de eventuele vervoersproblemen op te lossen, worden zij door de Plusbus gehaald en gebracht’, aldus Hamer.


Voor het programma Zomer in Gelderland moest DWV drie opdrachten doen tijdens Doesburg Binnenste Buiten; het verzamelen van 150 personen op de Markt, een optreden regelen van Boney M, Penny de Jager en Ad Visser, en het maken van een decor met lampen, geluidsinstallatie en palmen.


Hamer: ‘Helaas werden de weersomstandigheden erg slecht. Halverwege de middag werd besloten om het programma om te gooien en de live opnamen voor de tv in Kings Place te gaan houden. Vanuit het informatiecentrum bij De Bonte Hond werd weer koortsachtig gewerkt aan de veranderde opdracht. De organisatie met inmiddels meer dan 30  leden, sympathisanten, ouders enz. gingen flink aan de slag’.


DWV slaagde in de opdracht en is daarmee duizend euro rijker. De opbrengst wordt zoals vermeld gebruikt om zwemmen onder ouderen meer onder de aandacht te brengen.


DWV dankt Kruitwagen Kledingverhuur in Zevenaar, Omroep Gelderland, Doesburg Binnenste Buiten, De Bonte Hond, Kings Place, Alfun, Onderhoudsbedrijf van Vliet, Gewi Haarmode, de leden van DWV en de sympathisanten die het uitvoeren van deze opdracht mogelijk maakten.