Start to Run, het landelijke initiatief van de Atletiekunie om mensen aan het hardlopen te krijgen, vindt dit jaar ook plaats in Doesburg. Doel van Start to Run is om onder begeleiding van gekwalificeerde trainers deelnemers binnen zes weken in staat te stellen om drie kilometer aan een stuk hard te lopen.


Start to Run is gezellig, leuk, sportief en met medebeginners ga je samen over die drempel heen, laat de organisatie weten. De clinic wordt georganiseerd in samenwerking met de Atletiekunie en vindt plaats in diverse plaatsen waaronder Doesburg.


De eerste clinic is op zaterdag 12 maart. De doelstelling is door zowel theorie- als praktijkoefeningen deelnemers na zes weken in staat te stellen om minimaal drie kilometer aan een stuk hard te lopen.


De organisatie voor Start to Run in Doesburg verloopt via speciaalzaak De Loper in Zevenaar. Contactpersoon is Henk Bruggeman. De loopclinic vindt plaats bij Sportclub Doesburg. De eerste Start to Run in Doesburg op 12 maart begint om 09.30 uur. Vervolgens vindt de clinic wekelijks om 09.30 uur op zaterdag plaats tot en met 16 april. Gemiste lessen kunnen niet worden ingehaald.


Belangstellenden kunnen zich via de website Starttorun.nl aanmelden.