Restaurant Het Arsenaal 1309 heeft een prominente notering ontvangen in de internationale restaurantgids ‘We’re SMART Green Guide’. Het Doesburgse restaurant wordt gewaardeerd voor het gebruik van groenten en andere gezonde en duurzame ingrediënten en gedachtengoed.
Op een schaal van 5 staat Restaurant Het Arsenaal 1309 met 3 radijzen genoteerd in de nieuwe gids. Daarmee staat het in een rij met roemruchte restaurants als De Echoput in Apeldoorn, Ciel Bleu in het Okura Hotel in Amsterdam en tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang in het Zeeuwse hoofdplaat.
Culinaire kenners van We’re Smart World hebben het afgelopen jaar honderden restaurants wereldwijd bezocht. Het team beoordeelt de restaurants op de vraag of hun menu’s voor minimaal tweederde uit groenten en fruit bestaan. Ook wordt er gekeken naar culinaire creativiteit, ecologische voetafdruk en sociale impact.
De beste plantaardige restaurants worden bekroond met radijsjes op een schaal van 1 tot en met 5. Restaurant Het Arsenaal 1309 scoort 3 radijsjes.
Chef-kok en eigenaar Björn de Waal van Restaurant Het Arsenaal 1309 staat bekend om het gebruik van groenten, streek- en seizoensproducten. Met zijn restaurant is hij onder andere aangesloten bij Dutch Cuisine, een stroming die extra aandacht heeft voor kwaliteitsproducten van dichtbij.
Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: Xycleservice, PlusFitDoesburg, Rootz, Delikasa, Restaurant De Liefde, Hillenaar Optiek, Etos Doesburg, Restaurant China en Afscheid en Meer Doesburgh.