Jeroen Dijsselbloem (PvdA) naar Doesburg

Jeroen Dijsselbloem komt in het kader van de Gemeenteraadsverkiezingen naar Doesburg. De Minister van Financiën reist op zaterdag 15 maart mee met een zogeheten PvdA-slinger die Doesburg aandoet.

 

‘U kunt naast vele PvdA’ers als Peter Bollen en Yvonne Irving met Dijsselbloem in gesprek gaan over de gemeentelijke verkiezingen. Van 13.30 tot 15.00 uur kunt u de PvdA vinden in de binnenstad op de splitsing. Rond die tijd zal de slinger met Jeroen Dijsselbloem zich bij hen voegen’, zo laat PvdA-raadslid Yvonne Irving weten.

 

De minister wordt verwelkomt met een kop Doesburgse mosterdsoep. Na zijn bezoek aan Doesburg vertrekt Dijsselbloem richting Doetinchem waar alle PvdA-slingers bij elkaar komen voor een afsluiting op het Simonsplein in ‘de hoofdstad van de Achterhoek’. ‘Aldaar zal een geweldige mededeling worden gedaan die ons allen in de Liemers en de Achterhoek aangaat’, belooft Irving. ‘Gemeentepolitiek gaat verder dan de stadsgrenzen’.

 

Het is niet voor het eerst dat een landelijk politiek kopstuk in campagnetijd voor de Gemeenteraadsverkiezingen naar Doesburg komt. Eerder was CDA’er Mona Keijzer aanwezig in Doesburg. Haar bezoek zorgde voor scherpe reacties van De Stadspartij, de lokale partij die zich afzet tegen het inzetten van ‘Haagse kopstukken’ in gemeentepolitiek.

11 reacties

 1. Rob Gossink (CDA Doesburg)

  En dat allemaal vlak bij de CDA winkel. Geeft wel extra glans aan de laatste campagnezaterdag voor de verkiezingen. Ben benieuwd wat de Stadspartij nu weer naar buiten brengt nu nog een ” Haags kopstuk” Doesburg bezoekt. Wat ons betreft: gezellig.

 2. henk beijen

  Beste Rob, deze Jeroen heeft ongeveer 10 minuten om te redden wat er nog te redden valt. Geen idee wat hij voor zinnigs kan zeggen over Doesburg. Nee Rob, wij komen met kopstuk David van Sommeren die naar mijn mening veel beter weet wat er speelt in Doesburg. Eigenlijk is het triest dat die goede Jeroen komt en in vliegende vaart de hele Achterhoek bezoekt. Wedden voor een pot doesburgse mosterd dat je hem daarna 4 jaar niet meer ziet ? Deal!!!

 3. Rob Gossink (CDA Doesburg)

  En daar was hij al, de reactie van de Stadspartij…………

 4. robert duis

  @Politieke Partijen.

  Als Jeroen d’IJSSELbloem naar ONS toe komt, zou tolerantie over en weer de lokale POLITICI niet misstaan.

  Deze “BLOEM van de IJSSEL” is toch voor ALLE leden van ALLE politieke richtingen in Nederland iemand om
  “Europees” trots op te zijn!? LEEF in een kleine stad, maar denk GROOT.

  Doe zoals de heer JEROEN DIJSSELBLOEM: …… Hij LEEFT in een klein LAND, maar hij DENKT “EUROPEES”.

 5. Wil Verlaan

  Leuk dat iemand Doesburg komt bezoeken! Misschien vindt hij het zo leuk dat hij nog eens terugkomt om ongestoord te genieten van onze mooie stad. Het zal wel dringen worden op de kruising van Kerkstraat, Meipoortstraat en Ooipoortstraat. Alle zaterdagen wordt daar door verschillende partijen geflyert en natuurlijk gaan alle partijen die laatste zaterdag extra enthousiast aan de slag. Laten we hopen dat onze minister zich ook in die drukte staande kan houden.
  Minpuntje is dan wel dat de PvdA blijkbaar informatie heeft over “een geweldige mededeling” die ons allemaal aangaat en dat niet gewoon wil delen. Wat een merkwaardig electoraal geneuzel. Denk je nu echt dat Den Haag iets belangrijks voor alle gemeenten gaat meedelen op een plein in Doetinchem als onderdeel van de PvdA-campagne. Laten we maar gewoon doen dan doen we al gek genoeg.

 6. Johan Kousbroek

  Jongens, laat maar komen, maar geef hem geen mosterd! Straks weet hij nog waar hij de wijsheid vandaan moet halen en dan krijgen we in Den Haag een andere soort regering, wellicht met Doesburgers, dat hebben we toch al eens gehad? Dat werkt toch niet….
  Geef hem maar een groooote pils en zeg dan tegen hem dat het hier Hanzestad heet….

 7. Gert-Jan Tas

  Ach, Dijsselbloem kan in 10 minuten toch wel alles over Doesburg te weten komen. Amerikanen en Chinenzen zien “Europe in a week”.
  Of, zien wij het verkeerd en moet Doesburg in 10 minuten alles over Dijsselbloem te weten komen……. Dat hij bij de Europese verkiezingen Europees gaat? Is dat het nieuws? Of laat Samsom nu altijd zijn stropdas thuis zoals bij Eva Jinek? Hij moet immers “aan de vrouw”. Of ….

 8. Frans van der Krul

  Wil klopt dit?Den Haag iets belangrijks voor alle gemeenten gaat meedelen op een plein in Doetinchem als onderdeel van de PvdA-campagne. Dus niet in Doesburg?

 9. Rob Gossink (CDA Doesburg)

  Over die mededeling van Dijnselbloem. Het is niet voor niets verkiezingstijd. Tijd om cadeautjes uit te delen voor het kabinet. Zou hij bekend maken dat de accijnsverhoging voor de benzine teruggedraaid wordt? Landelijk wordt de druk door grenspomphouders (en niet in de laatste plaats mijn eigen CDA bij monde van Pieter Omtzigt) aardig opgevoerd. Ik sta niet raar te kijken.

 10. Wil Verlaan

  @Frans. Ik heb geen idee waar PvdA Doesburg het over heeft als ze zeggen dat er een “geweldige mededeling” gaat worden gedaan zaterdag. Ik ben bang dat het veel geschreeuw en weinig wol zal zijn. Het is immers verkiezingstijd en dan lijken we allemaal dingen te moeten roepen. De lucht is kleurig van de opgelaten proefballonnetjes van politici. Maar we weten allemaal wat er gebeurt met ballonnetjes: met een beetje wind waaien ze snel over (als ze al niet voortijdig klappen).

 11. Ap Schrader

  Wat zijn jullie toch allemaal nieuwsgierig, of is het jaloersheid of zijn jullie gewoon een stelletje kleine kinderen. Wacht af tot zaterdag!

  Ook ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑