Ouders De Wetelaar voorstander invoering continurooster

De meerderheid van de ouders van kinderen van de Openbare Dalton Basisschool ‘De Wetelaar’ in Doesburg is voor invoering van een continurooster. Dat blijkt uit de uitslag van een onlangs gehouden enquête. De uitslag van de enquête vormt onderwerp van gesprek in de vergaderingen van de Medezeggenschapsraad.

 

Dat staat te lezen in de nieuwsbrief die op de website van De Wetelaar is gepubliceerd. Daarin wordt gemeld dat een grote meerderheid voor een continurooster is. Hoe dit rooster precies vorm moet gaan krijgen, wordt volgens de nieuwsbrief verschillend gedacht.

 

De oudergeleding van de Medezeggenschapsraad heeft bij een aanpassing van schooltijden, zoals bijvoorbeeld bij het invoeren van een ander rooster, een doorslaggevende stem. De oudergeleding en de leerkrachten van De Wetelaar willen dit traject zeer zorgvuldig doorlopen omdat verandering van tijden toekomstbestendig moet zijn.

 

De komende weken gaat de Medezeggenschapsraad gebruikerservaringen van andere scholen verzamelen om zo een goed beeld te krijgen van het invoeren van een continurooster. Een continurooster houdt in dat leerlingen niet meer tussen de middag naar huis gaan maar op school blijven om gezamenlijk te lunchen en te spelen.

 

4 reacties

 1. Theo Witjes

  Erg jammer dat dit rustmoment voor de kinderen van De Wetelaar ze wordt ontnomen. Zijn al die ouders dan vergeten hoe fijn het was om tussen de middag even naar huis/mama/papa/broertje/zusje te kunnen, even je verhaal thuis kwijt te kunnen, even gezamenlijk aan tafel een boterham te eten? Ik wens de oudergeleding van de Medezeggenschapsraad veel wijsheid in haar besluit en hoop dat ze een continu rooster aan de kinderen van De Wetelaar voorbij laten gaan.

  Theo Witjes.

 2. Bartho Engelsman

  Jammer dat de tijden van vroeger (fijn om tussen de middag even naar huis/mama/papa/broertje/zusje te kunnen, even je verhaal thuis kwijt te kunnen, even gezamenlijk aan tafel een boterham te eten) al lang niet meer kan, mama is namelijk geen (overdag althans) huisvrouw meer. Dus samen aan tafel of op de bank een boterham eten is allang niet meer zoals vroeger. Snel tussen de middag naar huis, boterhammen naar binnen werken en weer naar school, wat een gedoe voor kind en ouder/ kinderopvang! Kijk naar de Horizon stad en Ooi in doesburg waar ze dit jaar over gegaan zijn op het continurooster, vraag daar eens aan de kinderen wat zij er van vinden. Wedden dat ze nu meer rust hebben dan al dat gejaag tussen de middag van school naar huis/bso en weer terug. Nogmaals vraag het ook de kinderen!
  Vriendelijke groet en wijsheid
  Bart

 3. Peter Houtkooper

  Inderdaad Bartho, sinds dit schooljaar is het continurooster ook bij de Horizon ingevoerd. Het bevalt ons als ouders prima. Kinderen kunnen rustig het boterhammetje opeten op school zonder haastig te moeten zijn. Daarnaast scheelt het twee keer een nat pak bij slecht weer. Volgens mij zijn de eerste conclusies van school ook erg positief. De kinderen zijn veel rustiger in de klas en de drukte na de pauze is volledig weg. Tevens zijn de kinderen echt iedere dag (wo en vr ook) om 14.00 uur uit dus er is tijd genoeg voor vriendjes, zwemmen, sport etc etc

  Kortom hier een zeer tevreden ouder!

 4. T. Witjes

  Misschien dat deze brief ouders van de Wetelaar kan helpen om een besluit te nemen. ik vind dat deze leerkracht de huidig problemen duidelijk verwoord en heb bewondering voor haar moedig besluit.

  http://www.lindanieuws.nl/snacks/kids/docent-neemt-ontslag-met-indrukwekkende-brief/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑