Stadspartij Doesburg haalt uit naar coalitiegenoot SP

Stadspartij Doesburg heeft flink uitgehaald naar de SP Doesburg. Aanleiding is het al maandenlang veelbesproken afvalbeleid in Doesburg. Volgens Stadspartij Doesburg onttrekt SP zich aan de verantwoordelijkheid van het beleid. Aanleiding voor de uithaal van de Stadspartij is een persbericht van haar coalitiegenoot, waarin de SP – de grootste partij van Doesburg – het college van Doesburg verzoekt om snel met een oplossing te komen voor de afvalinzameling bij het seniorencomplex Maartenshof aan de Kloosterstraat in het centrum van de stad.

 

De bewoners daar zijn volgens de SP erg boos. ‘Ze zijn best bereid hun afval te scheiden, maar willen wel hun verzamelcontainer in de gezamenlijke berging behouden’, aldus de SP.

 

Twitterbericht StadspartijOp Twitter uit Stadspartij zijn ongenoegen over de oproep van SP. ‘Wij voelen ons medeverantwoordelijk voor het ingezette afvalbeleid en zullen ons niet onttrekken aan die verantwoordelijkheid zoals de SP. Er zijn evaluatiemomenten ingebouwd. Hiermee heeft SP ook ingestemd en zij zijn dus mede verantwoordelijk. Wethouder Jansen (Stadspartij, red.)  meldt dat huidige container voorlopig blijft staan. Voor Maartenshof wordt passende oplossing gezocht. De geplande ondergrondse container op Maartenshof is door Attent afgewezen ivm mogelijke nieuwbouw. Zodra er meer nieuws is zullen de bewoners Maartenshof als eerste op hoogte worden gebracht’, aldus Stadspartij op Twitter.

 

Het is niet de eerste keer dat Doesburgse politieke partijen elkaar in de haren vliegen over het afvalbeleid. Wel is niet dat het nu om coalitiegenoten gaat. Stadspartij, SP en D66 vormen een coalitie in Doesburg.

 

4 reacties

 1. Rob Gossink (CDA Doesburg)

  Zoals al bij eerdere gelegenheid is aangegeven: de verkiezingscampagne van de SP is begonnen. De SP neemt kennelijk al afscheid van haar huidige coalitiepartners. Ik mag toch hopen dat de coalitiepartijen niet rollebollend over straat voortsukkelen naar de verkiezingen in maart 2014. We moeten nog een jaar verder met deze coalitie en de stad moet wel volwaardig bestuurd worden!

 2. Remco Meeder

  Er is veel commentaar op het afvalbeleid, maar persoonlijk ben ik wel blij met het nieuwe beleid.
  Zoals het er nu naar uit ziet gaan de containers veel minder vaak geleegd worden dan de oude duobak. Zeker door de toevoeging van de plastic container die er voor zorgt dat de drempel voor het scheiden van afval een stuk lager wordt (je hoeft niet meer met volle zakken naar de plastic containers bij de supermarkten te slepen).

 3. Kees van Immerzeel

  Ik vind wel dat de Stadspartij Doesburg onderscheid moet maken tussen de fractie van de SP en het College met daarin een SP wethouder. We hebben niet voor niets een duaal systeem. De fractie van de SP mag best kritisch zijn op het beleid van het College. Sterker nog, dat moet ze zijn. Wel vind ik het vreemd dat de fractie van de SP zich niet eerst informeert voordat zij naar de pers stapt. Een telefoontje naar de wethouder had in dit geval duidelijk gemaakt dat er al een oplossing in de maak is voor het probleem. En die oplossing is er gekomen zonder SP bemoeienis.

 4. viagra pills for sale

  All things considered, this is a first class post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑