Stadspartij: gemeente strooit in alle straten van Doesburg


De Gemeente Doesburg gaat in alle straten strooien. Dat meldt De Stadspartij op Twitter. Eerder deze week kwamen er op Twitter regelmatig berichten voorbij waarin het strooibeleid in Doesburg met een kritische toon werd besproken.


De Stadpartij laat tevens weten dat ze hoopt dat de fietspaden niet worden vergeten, nu in alle straten wordt gestrooid. De afgelopen dagen werd het vooral in de woonwijken erg glad. Aangereden sneeuw werd door lichte dooi en nachtelijke aanvriezing ijs. Met gevaarlijke situaties als gevolg.


De gemeente liet eerder deze week weten dat inwoners zelf strooizout kunnen halen bij het afvalstoffendepot aan de Koppelweg. De gemeente hoopt dat inwoners zelf hun stoep strooien en daarmee ijsvrij maken.


Zie ook
Gratis strooizout voor sneeuwvrije stoepen in Doesburg

7 reacties

 1. M. Bos

  Volgens het twitterbericht wordt er in Doesburg in ALLE straten gestrooid. Ik weet niet wat er bedoeld wordt met alle straten maar er wordt helemaal NIET in alle straten gestrooid cq geschoven. Ik weet niet of dat het beleid is of moeten er eerst ongelukken moeten gebeuren. Want nav het bovenstaande bericht is bij het NIET strooien de gemeente Doesburg volgens mij verantwoordelijk voor eventuele schade.

 2. paul

  Ik ben het met M.Bos eens,er wordt niet in alle straten gestrooid,in de potsmaat,Hermaat wordt niet gestrooid

 3. Stadspartij Doesburg

  Op het moment van het twitter bericht is er ook daadwerkelijk in alle straten gestrooid. Dit was toen nodig en een eenmalige aktie als je het goed leest.
  De gemeente hanteerd een strooiplan dat op de gemeentesite te zien is,
  Meer strooien is niet mogelijk omdat het anders te duur wordt.
  Tevens hebben we maar drie strooiwagens die dag en nacht aan het strooien zijn waarvoor alle respect.
  Dit is inderdaad het beleid.Iedereen kan gratis zout halen op de werf dus als we allemaal ons straatje schoon houden moet dat ook lukken.

 4. Danique

  Er word dus echt niet in alle straten gestrooit, op de ooi zijn genoeg straten waar niets gedaan word.

  Maar wat ik het ergste vind, zelfs de stad /het centrum vind ik dat dit slecht onderhouden wordt.
  Dacht dat de Ooipoortstraat ook onder centrum valt, waarom is dan met name de rijrichting Meipoortstraat-Kerkstraat beter onderhouden dan de Ooipoortstraat?
  De Helmichstraat waar niets aangedaan word terwijl op de hoek Ooipoortstraat, met in en uitgang in de Helmichstraat het pand zit voor de 55+ers, waar dagelijks veel oudere mensen die erg slecht te been zijn met angst en beven voorzichtig lopen in deze straat, bang dat zij zullen vallen.
  Dit wilt de gemeente Doesburg toch niet op hun geweten hebben dat er (oudere) mensen ten val komen met kans op ernstige gevolgen?

 5. Danique

  Nog een aanvulling, de Helmichstraat word ontzettend veel gebruikt door zwaar vrachtverkeer dagelijks zie je er meerdere vuilniswagens rijden amar ook los en alad vrachtverkeer maar ook door de mensen die naar de pakerplaats rijden, de oude Aldi (betaalde)parkeerplaats.
  Mede door het vele autoverkeer word deze straat één grote glijbaan.
  Mensen die daar moeten parkeren ondervinden dus ook erg grote hinder ervan.

 6. Danique

  Alhoewel…misschien de optie om daar maar de schaatsbaan te laten plaatsvinden…..scheelt een kunststof schaatsbaan huren
  * Dit is cynisch bedoelt he! 😉 “

 7. Stadspartij Doesburg

  Danique die soos kan gratis zout halen.Na een klacht heeft de strooiwagen een keer een andere route genomen seciaal voor deze mensen. De gemeente strooit ook al bij de bejaardenhuizen terwijl de grond aldaar niet eigendom is van de gemeente.Als we alles strooien betalen we veel meer belasting en is ook het zout zo op waardoor je nergens meer kunt strooien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑