Blog: ACTIE = REACTIE

Inmiddels zijn er een paar weken verstreken en heb ik over het algemeen zeer leuke reacties op mijn blog ontvangen, hetzij via de telefoon, DoesburgDirect.nl of zo maar op straat. Zo heb ik via social media een aantal leuke vragen over Doesburg voorgelegd gekregen, die ik hopelijk met goed gevolg heb beantwoord.

 

Wat is B.N.O.? Beinum, Noordlijk Molenveld en Ooi? Mooi niet dus! Buurtschap Noord Oost! Schijnt tot decennia geleden ook nog onderdeel van Drempt te zijn geweest. Kijk daar ken ik wat mee. Op de vraag “Wat is de familie naam van de hand afdruk in een steen aan de buitenkant van de grote kerk” had ik de vraag goed beantwoord met “Haanappel”.

 

Iemand opperde: “Een stad met weinig trottoirs, waardoor de voetganger “KONING” is, meestal midden op straat lopend en zelden aangereden.” Dat klopt als een zwerende vinger!

 

Het blijft mij verbazen dat iedereen “gewoon” de weg oversteekt, zonder zich te bekommeren om de mede-weggebruikers. Ik heb bij zo’n uitwijk manoeuvre al eens bijna een paaltje in de binnenstad geraakt.

 

Ook kwamen wat kritische noten van een “charme offensief” waarbij mijn partner met naam en toenaam werd genoemd. Toch wel apart dat iemand jou en jouw partner kent, maar wij die persoon totaal niet, dus bij deze; ik wacht op een uitnodiging voor een bakkie leut om nader met jou kennis te maken.

 

De geschiedenis van De Waag, Mosterdfabriek en Grote Kerk heb ik denk ik wel aardig onder de knie. Hoe staat het cultureel gezien in Doesburg? Onze Culturele Zondag is er uiteraard. Ook hebben wij een Filmhuus waar ik helaas nog nooit ben geweest, maar wat mij wel intrigeert. Ik neem mij dan ook voor om binnenkort naar de film daar te gaan. Kan iemand mij een goede film aanbevelen die binnenkort gaat draaien?

 

Sportief gezien timmeren de Doesburgers ook goed aan de weg vind ik; voetbal, tennis, kegelen, zwemmen, volleybal. Het kan allemaal. Wat mij positief verraste was dat Doesburg een stepclub heeft, en dan niet eentje die je in de sportschool kan vinden, maar een heuse “grote mensen” step.

 

De afgelopen week is roerend geweest. Helaas heeft onze Doesburgse kater Nelson zich te ver van onze woning gewaagd (type Noorse boskat met een uitzinnig verlangen naar buiten!) en heeft dit met een dodelijke aanrijding op de provinciale weg moeten bekopen. Voordat de andere dierenliefhebbers denken: “had je kat maar binnen gehouden”: ja, hebben wij geprobeerd, maar schilderijen, gordijnen en de vensterbank werden vakkundig door hem gesloopt om maar naar buiten te kunnen.  Ik wil degene die de Dierenambulance heeft gebeld bij deze bedanken, maar ook zeker de medewerkers van de Dierenambulance Varsseveld voor hun goede zorgen.

 

Want wat mij wel positief opvalt, is dat Gelderlanders en dan met name de Doesburgers over het algemeen zeer sociale mensen zijn die veel vrijwilligerswerk doen. Wie zou mij hierover wat kunnen en willen vertellen?

 

 

4 reacties

 1. Frans van der Krul

  Christa,
  U bent van harte welkom voor een bakkie leut!(naam/adres bekend bij Richard)
  Kent u de geschiedenis van het ontstaan van het Filmhuis/Badhuis tijden het kraken van het badhuis?(luister tip)
  Inderdaad wordt er in Doesburg zeer veel vrijwilligerswerk gedaan, vrijwillig of verplicht is maar waar je staat.U kunt voor vrijwilligerswerk terecht bij de BuurtacademieDoesburg, (http://www.buurtacademiedoesburg.nl/)
  Buurtacademie Doesburg is de ontmoetingsplek, trefpunt en vraagbaak. Meer contact tussen inwoners, vrijwilligers en organisaties. Dát is de Buurtacademie Doesburg.De Buurtacademie is er ook voor u!

 2. henk beijen

  Mevrouw A……., dinsdag 19.30 uur een bakkie koffie in de Waag????

 3. Hein den Hartog

  Wat sportief doesburg betreft vergeet je een behoorlijke speler. Kom op donderdag eens kijken in de Beumerskamp en laat je verrassen door badminton. Jong, oud, prestatiegericht of recreatief, het kan allemaal. Tot donderdag?

 4. Christa Falhaber

  @Frans van der Krul
  ik ben reeds vrijwilliger voor twee verschillende instellingen. Maar dank je wel voor de uitnodiging om vrijwilligerswerk voor de Buurtacademie; ik heb momenteel even genoeg op mijn bordje naast mijn “normale” werk.

  @HeinBeijen
  dinsdag is mijn vaste zangavond bij dameskoor AmaZing, maar zou graag de koffieafspraak naar donderdagavond willen verplaatsen. Overigens is Frans van der Krul dan ook van harte welkom.

  @HeindenHartog
  ik ben in het begin met mijn dochter al eens in Beumerskamp geweest voor het badminton. Een leuke en enthousiaste ploeg mensen. Ik neem de uitnodiging graag aan om eens te komen kijken, want het is al een behoorlijke tijd geleden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑