Op 1 oktober 2014 start vanuit de Taalwerkplaats in Doesburg een nieuwe cursus “Levensboeken schrijven”. Iedereen die het leuk vindt om zijn of haar verhaal of dat van een ander op te schrijven, wordt uitgenodigd deel te nemen aan deze cursus. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden.

 

Oudere mensen dragen een rijke geschiedenis met zich mee. Zij beschikken over een schat aan bijzondere verhalen, anekdotes en herinneringen. Om te voorkomen dat deze verhalen verloren gaan, introduceerde de Taalwerkplaats in 2012 het project: “Levensboeken” in Doesburg. Inmiddels zijn diverse vrijwillige schrijvers gekoppeld aan ouderen uit Doesburg en omstreken die iets te vertellen hebben, maar dit zelf niet kunnen opschrijven.

 

Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan alle facetten van het levensboek. Van het schrijfproces en de omgang met de verteller tot het aanleveren van een mooie lay-out ten behoeve van de publicatie. Het betreft in dezen een kleinschalige uitgave, bedoeld voor intimi van de verteller.

 

De cursus wordt verzorgd door Truus van der Wouden en Carolijn Jansen -beiden vrijwilligers van de Taalwerkplaats – en vindt plaats vanaf 19.30 tot 21.00 u in het gebouw van de Buurtacademie Doesburg, De Linie 4. De eerste vijf bijeenkomsten vinden tweewekelijks plaats, te beginnen op 1 oktober. Vanaf 7 januari gaan we verder met vijf maandelijkse bijeenkomsten ter evaluatie en afronding.

 

Wil je ook geschiedenis schrijven en kom je uit Doesburg of omgeving? Meld je dan aan! Voor aanmelden en/of nadere informatie kunt je contact opnemen met Truus van der Wouden, Levensboekendoesburg@gmail.com, Tel:  0313 – 71 24 00 of 0313 – 48 48 31.