Marga Bles en Ad van den Brink uit Doesburg zijn uitgekozen om deel te nemen aan het internationale kunstproject ‘Atelier an der Donau’ in Oostenrijk. De eigenaren van Galerie8’r op de Paardenmarkt in Doesburg exposeren van 7 tot en met 17 september hun werken samen met andere professionele kunstenaars uit EU-landen.

 

Bles en Van den Brink zijn door de jury van ‘Atelier an der Donau’ verkozen om dit jaar deel te nemen. Atelier an der Donau is een internationale kunstproject waarvoor alleen professionele kunstenaars worden uitgenodigd. Het streven is minimaal 1 uit ieder EU land.

 

Gedurende 11 dagen zullen deze kunstenaars in één gebouw, met ieder een eigen atelier, worden ondergebracht en aan het werk gaan. Aansluitend wordt er een overzichttentoonstelling georganiseerd waarvoor ook prominente gasten zijn uitgenodigd. Dan zal de collectie door verschillende landen van Europa gaan als een rondreizende tentoonstelling.

 

‘Wie tussen 7-17 september in Oostenrijk is, kan ze natuurlijk even een hart onder de riem steken of de expositie bezoeken’, aldus Bles.

 

Het symposium vindt plaats in Pöchlarn net onder Wenen. Het is de geboortestad van de beroemde Oostenrijks/Britse kunstenaar Oskar Kokoschka (1886-1980). In Nederland is zijn werk onder andere te zien in het Museum Boijmans Van Beuningen.