Nieuw horecabedrijf in Meipoortstraat in Doesburg

In de Meipoortstraat in Doesburg, waar in de zomer van 2011 even Fabels eten & drinken was gevestigd, komt een nieuw horecabedrijf. Initiatiefnemer van het horecabedrijf is Henk Drost, die samen met zijn partner ijssalon Hendrick aan de overkant van de weg runt.

 

Drost bevestigt dat er een horecabedrijf gaat komen, maar wil nog niet te veel informatie kwijt. ‘Dit omdat we wat betreft het concept de puntjes nog op de i aan het zetten zijn en we het ook nog een beetje een verrassing willen houden. Het wordt geen lunchroom. Je kan er straks lekker borrelen en dineren’, aldus Drost desgevraagd.

 

In het pand zat jarenlang het Gouden Haantje. Daarna zat er onder meer lunchroom Rinaldo’s en halverwege 2011 Fabels eten & drinken. Dit laatste bedrijf was slechts enkele maanden open.

 

De komst van het nieuwe horecabedrijf in de Meipoort maakt deel uit van een reeks van nieuwe horecaplannen in Doesburg. Zo is het bekende café DuMidi alweer enige tijd open na een lange en roemruchtige sluiting, en zijn er vooraan in de Meipoort in het pand waar het Italiaanse restaurant La Liguria zat plannen voor een nieuw horecabedrijf. Daarnaast heeft de bekende Doesburgse zangeres Judith Peters onlangs laten weten van plan te zijn om vanaf april een kroeg te starten in Doesburg.

8 reacties

 1. Sylvia Willems

  Hoera!! Zijn we dan ECHT uit de crisis?!! Ik hoop het, en een goed, nieuw, laagdrempelige eet- en drinkplek is van harte welkom.

 2. robert duis

  @Sylvia.

  Uw “hoera-stemming” over nog meer HORECA in Doesburg begrijp ik niet helemaal.
  “Een goed, nieuw, laagdrempelige eet- en drinkplek is van harte welkom”……
  ……Ik mag geen reklame maken, maar als ik mij kwaad maak, dan noem ik moeiteloos 20 horeca-vestigingen
  in Doesburg, die aan Uw genoemde criteria reeds voldoen.

  Maar even ter zake:
  ————————
  De bestaande HORECA – lijkt mij – zit niet te wachten op nog meer HORECA; de euro-centen kunnen maar een keer
  worden uitgegeven en op nog grotere CONCURRENTIE zit de reeds bestaande HORECA niet te wachten.

 3. Annemarie Beunder

  Goed iidee : IEDER EEN EIGEN CAFE!

  Laten we onszelf verzuipen in Doesburg……

 4. henk beijen

  Volgens de stadsmonitor Doesburg 2013 van de provincie krijgen steden zonder een aantrekkelijke en historische binnenstad het moeilijk. Als steden erin slagen mensen te trekken die niet alleen voor winkelen naar de binnenstad komen houden zij een betere positie. De trend is dat mensen steeds meer waarde hechten aan beleving en recreatie ( horeca en culturele voorzieningen, historie) Laat Doesburg nu dat DNA bezitten en dus kan deze ontwikkeling alleen maar stimulerend werken naar mijn bescheiden mening.

 5. Peter van den Broeke

  Laten we blij wezen dat de lege panden weer ingevuld worden door ondernemers die hun nek durven uitsteken. Proficiat voor deze ondernemers! Ik ben het in dezen zeer eens met dhr. Henk Beijen. Een aantrekkelijke binnenstad houdt tegenwoordig niet meer in dat er zoveel mogelijk winkels zijn maar dat er een goede mix is van winkels, horeca en culturele voorzieningen. En kijk nu eens naar het publiek dat in Doesburg rondloopt, veel toeristen die Doesburg aandoen omdat ze het de moeite waard vinden om hier rond te kijken. Deze mensen komen waarschijnlijk niet om te winkelen en geven geld uit bij de horeca. Maar met een gevarieerd aanbod is het zeer aannemelijk dat deze mensen terugkomen in Doesburg en dat is de bedoeling. Overigens heeft Doesburg geen regionale functie en komt de omzet van de winkelier hoofdzakelijk bij de plaatselijke bevolking vandaan. Al met al is Doesburg het nog steeds waard om er te shoppen en te recreëren!

 6. Sylvia Willems

  @robert duis

  Ik heb nog wel wensen hoor! Een goed, vegetarisch tentje met echt lekkere, originele broodjes. Indiaas? Sushi? Een betaalbaar Italiaans tentje met soepjes e.d. Hebben we allemaal niet in ons Doesburg!

 7. Frans van der Krul

  Doesburg recreatie stad!

 8. Gert-Jan Tas

  @Robert Duis
  Natuurlijk zit niemand op concurrentie te wachten, daarom is het zo belangrijk dat concurrentie bestaat!
  De “goeden” winnen op termijn altijd, de “slechten” zijn (terecht) bang en hebben de keuze “goed” te worden of te “stoppen”.
  Evolutie, natuurlijke selectie.
  Voordeel van horeca is het “leven” dat er ook buiten de normale winkelopeningstijden in de stad komt.

  @Sylvia
  Alleen vegetarisch trekt een vast “soort” mens; voor mij is een ruime vegetarische keuze bij “normale” restaurants ook goed (genoeg).
  Ik mis bijv. een “echt” steakhouse; toen La Boucherie begon dacht ik “Ha, lekker een steakhouse!” ze zitten immers in een voormalige slagerij. Jammer.
  Ook een uitgebreid “Mediterraan” restaurant lijkt me wel wat; pasta’s als bijzaak a.u.b. maar ala de Spaanse Tapa’s. Weinig van veel verschillende dingen; daar blijf je van eten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑